{ "title": "Balkabaklı Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/Balkabakli-Muhallebi-81.jpg", "date": "20.01.2024 16:54:52", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "
Balkabaklı muhallebi, değişik tatlı tariflerini denemek isteyenler için güzel bir alternatiftir. Balkabağı besin değeri açısından çok faydalı olduğu kadar insan vücudu için de çok faydalı bir besin maddesidir. Balkabağı metabolizmayı hızlandırdığı için özellikle ilerleyen yaşlarda çok fazla tüketilmesi gereken bir gıdadır. Eskiden balkabağı ile klasik tatlımızı yaparken bu tatlı çeşidinin yerini artık yeni tarifler almaya başladı. Balkabağının artık çorbası bile yapılıyor. Eğer evdeki çocuklarınıza bu faydalı besin maddesini yedirmekte zorluk çekiyorsanız balkabağını farklı versiyonlarda hazırlayarak yedirmeye çalışın. Mesela bebekler için hazırlayacağınız muhallebinin içerisinde balkabağına da yer verirseniz bebeğiniz daha iştahla yiyecektir. Ben sizlerle balkabaklı muhallebinin tarifini paylaşmak istiyorum. Balkabaklı muhallebiyi evde sadece çocuklarınıza değil gönül rahatlığı ile gelen tüm misafirlerinize yapabilirsiniz. Özellikle hoş rengi sayesinde günün en farklı ve güzel lezzeti unvanını alabilir.

Balkabaklı muhallebi için gerekli malzemeler
Balkabağı için
Balkabaklı muhallebi Nasıl Yapılır?

Balkabaklı muhallebi tatlısının yapımına öncelikle balkabağını hazırlamak ile başlayın. Kabakları güzelce soyun ve doğrayarak üzerine şekeri ekip 2 saat sulanması için bekletin. Daha sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın. Balkabağı diğer besin maddelerine göre daha çabuk yanar. Bu nedenle yakmamaya özen gösterin. Ben su koymadan pişiriyorum daha lezzetli oluyor. Ara sıra tencerenin kabağını açın ve tencereyi yan tarafa doğru eğerek suyunu kontrol edin. Balkabağı ile yapılan tatlının güzel olmasının sırrı iyi kabakta gizlidir. Balkabağınızın piştiğine emin olduğunuzda suyunu hala çekmemişse biraz da tencerenin kapağı açık iken kaynatın. Eğer suyunu çektirmezseniz şekeri az olur. Pişen balkabaklarını ocaktan alın ve soğuması için bir kenara bırakın.

Muhallebisi için vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra de yaklaşık 6-7 dakika kaynatın. Böylece un ve nişasta kokusu daha fazla kaybolur. Muhallebiniz piştiğinde ocağın altını kapatın ve vanilyayı üzerine ekleyin. Bir kepçe yardımıyla servis yapacağınız kupların içerisine yarısına kadar muhallebi doldurun. Soğuması için buzdolabına alın. Soğuyan balkabaklarını rondodan geçirin ve soğuyan muhallebilerin üzerine eşit miktarda paylaştırın. Balkabaklı muhallebi hazır. Üzerini ceviz ile süsleyin. Arzu ederseniz badem de kullanabilirsiniz.
" } ] }