{ "title": "Bisküvili Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/biskuvili-muhallebi.jpg", "date": "19.01.2024 17:07:35", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Bisküvili Muhallebi: Bisküvinin birçok pasta türü olduğu gibi muhallebisi de vardır. Kolay ve lezzetli olduğu için ev hanımları çok tercih ederler. Bisküvili pasta, bisküvili turta, bisküvili puding gibi birçok tatlı çeşidi vardır. Kadınlar arası günlerde, doğum günlerinde, yemek davetlerinde gibi zamanlarda vazgeçilmez bir tatlı çeşididir.

Bisküvili Muhallebi İçin Gerekli Malzemeleri
Bisküvili Muhallebi Nasıl Yapılır?

Derin bir tencereye sütü döküyoruz ve unu eklenip karıştırılır. Un eridiği zaman belli bir kıvama geldiği zaman yağı ve şekeri ilave edip ocağa verilir. Kaynayana kadar karıştırılır dibine tutmaması için kaynadıktan sonra da ocaktan alınır. Soğuması için bekletilir. Borcama veya fırın tepsisine bisküviler dizilir ve üzerine hazırlanan muhallebi dökülür. Oda sıcaklığında bekletilir. 2 saat bekletildikten sonra dilimlenir ve üzerine Hindistan cevizi dökülerek servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }