{ "title": "Buğday Nişastalı Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/bugday-nisastali-muhallebili.jpg", "date": "21.01.2024 11:09:52", "author": "Hülya Ellikçi", "article": [ { "article": "Buğday Nişastalı Muhallebi evde çok kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz tatlar arasında yer alıyor. Hatta daha önce mutfakta fazla vakit geçirmemiş olan bir kişi için bile bu muhallebiyi hazırlayabilmek oldukça kolaydır. Eğer çalışan bir bayansanız ve misafirleriniz gelecekse hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu muhallebiyi öğrenmeniz yararınıza olacaktır.

Buğday Nişastalı Muhallebi Malzemeleri
Buğday Nişastalı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Muhallebiyi hazırlamak için ilk olarak bir kaba sütü, şekeri ve nişastayı alıp karıştırarak orta ateşte kaynayana dek karıştırıyoruz. Karışım göz göz olana dek kaynattıktan sonra karışımın içine margarini koyuyoruz ve ocağın altını kısarak karıştırmaya devam ediyoruz. Margarin eridikten sonra 2 dakika kadar daha kaynattıktan sonra karışımı ocaktan alıyoruz ve içine vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Eğer bu aşamada muhallebinizde topaklanma olduğunu görüyorsanız muhallebiyi blenderden geçirmeniz yararınıza olacaktır. Muhallebi biraz soğuduktan sonra kaselere dağıtıp dolapta soğumaya bırakın. Bu şekilde de tüketebileceğiniz gibi dilerseniz üzerine çilek, tarçın ya da Hindistan cevizi ekleyerek servis de servis edebilirsiniz.
" } ] }