{ "title": "Çikolatalı Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/Cikolatali-Muhallebi-68.jpg", "date": "20.01.2024 17:32:39", "author": "Bekir İLBAĞI", "article": [ { "article": "
Çikolatalı Muhallebi, Mutluluk verdiği bilinen çikolatanın kullanım alanları gün geçtikçe çoğalmaktadır. Türk mutfağının yüzlerce yıldır yapılan tatlıları arasında bulunan muhallebi sevilen damak tatlarından biridir. Sütlü tatlılar genellikle hafif tatlı kabul edilmektedir. Muhallebi ile çikolata birleşince ne kadar hafif olur, o da tartışılır. Şeker sorunu olmayanlar için yapılabilecek tatlı olan çikolatalı muhallebi değişik bir damak tadı verecektir. Çocuklar ve gençler içinse hem tatlı hem de sağlıklı ve besleyicidir.

Çikolatalı Muhallebi Malzemeleri
Çikolatalı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Ilk önce çikolatayı, incecik doğrayıp, bir kenara alalım. Malzemeleri alabilecek bir tencereye nişastayı dökelim, üzerine sütü, yavaş yavaş karıştırarak dökünüz. Şekeri ve kakaoyu da ekleyip iyice karıştıralım, kısık ateşte açarak, devamlı karıştırarak kıvama gelene kadar kaynatınız.

Kıvama gelen muhallebinin içine hızlıca bir şekilde vanilyayı döküp, güzelce karıştırınız. İncecik doğranan çikolataları muhallebinin içine ilave ediniz. Bir süre daha karıştırınız. Tencereyi ocaktan alınız, muhallebiyi servis yapacağınız kup ya da kaselere soğumadan paylaştırarak dökünüz. Ilınmasını bekleyip, ılıyan muhallebinin üzerine fındık veya fıstıkla süsleyebilirsiniz. Ilık sevenlere artık servis edebilirsiniz. Soğuk sevenler için ise donması için buzdolabında birkaç saat bekletip servis edilebilir.
" } ] }