{ "title": "Çilekli Muhallebi Tarifi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/cilekli-muhallebi-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 10:21:43", "author": "Begüm Eser", "article": [ { "article": "Muhallebi, temel maddesi süt olan ve halk arasında çok sık olarak yapılan bir sütlü tatlı çeşididir. Muhallebi, Türk mutfağında çok eski bir yere sahiptir. Osmanlı mutfağında çok sevilerek yapılan ve çeşitleri oldukça fazla olan bir tatlıdır. Yapımı oldukça kolaydır. Lezzeti bakımından hitap etmediği damak tadı yok denecek kadar azdır. Muhallebi, batı mutfağının da etkisi ile günümüzde birçok alanda kullanılır duruma gelmiştir. Günümüzde muhallebilerin içine, onlara değişik lezzetler katan meyve aromaları da eklenmektedir. Bu meyve aromalarından birisi de çilektir. Çilek, yaz aylarının vazgeçilmez meyve çeşitlerinden birisidir. Çilekli muhallebi, hazır olarak alınabileceği gibi evde de hazırlanabilmektedir. Evde hazırlanan çilekli muhallebi lezzet bakımından daha güzeldir ve koruyucu maddeler içermemesinden dolayı bir o kadar sağlıklıdır.

Çilekli muhallebi için gerekli malzemeleri
Çilekli muhallebi nasıl yapılır?

İlk olarak orta boy tencereye yarım paket margarin koyulur ve tencerenin altı yakılır. Margarin karıştırılarak eritilir. Margarin eridikten sonra üzerine üç su bardağı süt eklenir. Hemen ardından bir su bardağı süt ve bir su bardağı toz şeker de ilave edilir. Daha sonra sapları temizlenmiş olan taze çilekler rondodan geçirilir. Süt ve toz şekerin ardından bir su bardağı çilek püresi de ilave edilir. Elde edilen karışım kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra bir paket vanilin eklenir ve tencerenin altı söndürülür. Söndürdükten hemen sonra krem şanti karışıma toz halinde eklenir. Mikserle topaklanmalar gidinceye kadar çırpılır. Çilekli muhallebimiz bu şekilde hazır hale gelmiş olur. Afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }