{ "title": "Fincanda Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/fincanda-muhallebi.jpg", "date": "21.01.2024 12:17:51", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Fincanda Muhallebi, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden olan muhallebinin yapılışı çok pratiktir. Yapılışının pratik olmasının yanı sıra sindiriminin de kolay olması çok tercih edilme nedenleri arasında yer almaktadır. Her damak tadına uygun birden fazla muhallebi tarifi bulunmaktadır. Bunlardan biri de fincanda muhallebidir. Her yaş grubuna hitap eden ve malzemeleri de ekonomik olan fincanda muhallebi tarifi şu şekildedir.

Fincanda Muhallebi İçin Gerekli Malzemeleri
Süslemek için
Fincanda Muhallebi Nasıl Yapılır?

Öncelikle orta boy tencerenin içerisine süt, şeker ve unu koyarak iyice karıştırın. Unun top top olmasını engellemek için unu ilave ederken hızlı hızlı karıştırın. Daha sonra karışımı orta derece ısıda pişirin. Pişirdikten sonra ocaktan alırken margarinini ve vanilyayı ilave edin. Daha sonra mikserle yüksek derecede iyice çırpın. Çırpa işlemi bittikten sonra fincanları hazırlayın. Muhallebinin fincanlara yapışmaması için fincanların içini ısıtın. Daha sonra hazırladığınız muhallebiyi fincanların içine doldurun. Doldurduktan sonra dışarıda soğuması için bir müddet bekletin. Soğuduktan sonra buzdolabına koyun. Buzdolabında yaklaşık 3-4 saat bekletin. Bekleme süresi bittikten sonra buzdolabından çıkarın ve bir kürdan yardımıyla fincanın kenarlarının hava almasını sağlayın. Daha sonra fincanları ters çevirip hafif sallayın. Muhallebi kalıp gibi çıkacaktır. Muhallebiyi fincandan çıkarttıktan sonra bol Hindistan cevizine bulayın. Daha sonra üzerine çikolata sosu gezdirin. Daha sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }