Havuçlu muhallebi, oldukça lezzetli ve hafif bir tatlıdır. Her ne kadar havuç bir sebze olsa da tadı itibarıyla hafif şekerli olmasından dolayı tatlı yapımlarında çok fazla tercih edilmektedir. Havuç besin değeri açısından çok faydalı bir besin maddesidir. Sert olmasından dolayı kolay kolay bebeklerinize yedirmeniz mümkün olmayabilir. Eğer çocuklarınız da fazla havuç tüketmiyorsa havuç ile yapılan değişik tariflerden yararlanarak onların daha fazla havuç tüketmesini sağlayabilirsiniz. Sizlerde değişik tatlılar yapmayı ve yemeyi seviyorsanız bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Havuçlu muhallebinin asıl lezzeti tarçından kaynaklanmaktadır. Eğer bol miktarda ceviz ve tarçın kullanırsanız muhallebi çok daha lezzetli olur.
Havuçlu muhallebi için gerekli malzemeler
1 litre soğuk süt
1 adet vanilya
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı tereyağı
Harcı için
1 kilo havuç
Yarım paket sade pötibör bisküvi
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın
Havuçlu Muhallebi Nasıl Yapılır?
Havuçlu muhallebinin yapımına ilk önce havuçlu harç ile başlayalım. Havuçları rendeleyin. Bir tencerenin içerisine havuç rendesini ve şekeri koyarak tencerede pişirin. Tencerenin kapağını açık bırakın ve suyunu çekmesi için ateşi çok kısmayın. Böylece daha az sulanır. Havuçlar piştiğinde üzerine tarçın ve vanilyayı da ekleyip ocağın altını kapatın. Harcı soğuması için bir kenara alın. Muhallebisi için tereyağı ve vanilya dışında tüm muhallebi malzemelerini bir tencerede karıştırın. Muhallebiyi kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığı andan itibaren yaklaşık 4 dakika daha kaynatın. Muhallebiyi ocaktan indirdikten sonra içerisine tereyağı ve vanilyayı da ekleyerek eritin.
Tamamen soğuyan havuçlu harcın üzerine bisküvileri ufalayın ve cevizi de ekleyerek karıştırın. Bir borcam tepsinin içerisine havuçlu malzemeyi yayın. Üzerine ılık muhallebiyi dökün. Havuçlu muhallebiniz hazır. Havuçlu muhallebinizi buzdolabında 2 saat dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek servis edin. Ayrıca arzu ederseniz bu tatlıyı kuplara da yapabilirsiniz. Böylece sizler için servisi de daha kolay olur. Ayrıca muhallebinin üzerini ceviz ya da Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.