{ "title": "Hindistan Cevizli Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/hindistan-cevizli-muhallebi.jpg", "date": "20.01.2024 14:59:37", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Hindistan Cevizli Muhallebi, özellikle Türk mutfağında muhallebi sıklıkla yapılan sütlü tatlılardan birisidir. Öyle ki, büyük küçük herkes severek ve beğenerek muhallebi tüketirler. Muhallebinin içinde kullanılan ana malzemeler süt, şeker, un ve nişasta hiç değişmez. Ancak farklı lezzet vermesi için mutfaktaki değişik pek çok malzeme kullanılabildiği gibi aynı zamanda meyveler eklenerek de muhteşem lezzette muhallebiler hazırlanabilir. Sütlü muhallebiler her zaman en hafif olan tatlı niteliğini taşımaktadır. Ayrıca oldukça besleyicidir, çünkü kullanılan malzemeler besleyici olduğu kadar doyurucudur. Süt ile hazırlanan muhallebilere en çok Hindistan cevizi ve tarçın daha çok yakışmaktadır. Ayrıca kendine özgü bir yağa sahip olan Hindistan cevizi oldukça besleyici bir besin maddesidir.

Hindistan Cevizli Muhallebi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Hindistan Cevizli Muhallebi Nasıl Yapılır?

Tencerenin içerisine öncelikle sütü, nişastayı, unu, toz şekeri, Hindistan cevizini koyarak karıştıralım. Daha sonra orta ateşin üzerinde muhallebiyi karıştırarak pişirelim. Pişirdiğiniz muhallebiyi ocağın altını kapatarak tezgâhın üzerine alalım ve soğuması için yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar dinlendirelim. Muhallebi ılındıktan sonra içerisine kremayı ekleyelim ve mikser ile 10 dakika önce düşük ayarda sonra hızlandırarak çırpalım. Hazır olan muhallebiyi önceden hazırladığınız kupların içerisine paylaştırın. Dışarıda bir müddet daha soğumaya bıraktıktan sonra Hindistan cevizli muhallebiyi buzdolabında yaklaşık 1-2 saat soğumaya ve dinlenmeye bırakalım. Hindistan cevizli muhallebiyi soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }