{ "title": "İki Renkli Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/Iki-Renkli-Muhallebi-15.jpg", "date": "19.01.2024 08:44:11", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "İki Renkli Muhallebi, görünümü ile göz dolduran ve lezzeti ile de herkese hitap eden bir tatlıdır. Sürekli dondurma isteyen çocuklar için alternatif güzel bir yaz tatlısı olabileceği gibi kabul günlerinde ya da akşam yemeklerinden sonra güvenle hem sevdiklerinize hem de ailenize ikram edebilirsiniz. İki renkli muhallebi her evde olabilecek malzemeler ile kolayca hazırlanır ve güvenle ikram edilir. İçinde ne olduğunu bildiğiniz ve kendi ev ortamınızda hijyenik olarak yapacağınız bu tatlı hem ev ekonominize hem de sağlığınıza faydalı olacaktır. Ramazan sofralarında tatlı olarak ikram edebilir ve bu hafif düşük kalorili tatlı ile tüm övgüleri toplayabilirsiniz.

İki Renkli Muhallebi Malzemeleri
İki renkli muhallebi nasıl yapılır?

İki renkli muhallebi hazırlamak için öncelikle derin bir tencereye un nişasta ve şeker koyulur ve iyice karıştırılır. Üzerine süt eklenir ve kaynamaya başlayana kadar karıştırılır. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısılır ve dört beş dakika daha pişirilip ocaktan alınır. Ocaktan alınan muhallebinin içine vanilya ve tereyağı eklenir ve tereyağı eriyene kadar karıştırılır. Sonra muhallebi iki parçaya bölünür ve bir yarısına dört yemek kaşığı kakao eklenerek her iki yarısı da mikser ile beş dakika kadar iyice çırpılır. Muhallebi kaplarının tabanı su ile ıslatılır ve beyaz olan muhallebi tüm kaplara eşit olarak dağıtılır, sonra kakaolu muhallebi beyaz olanın üzerine eşit olarak tüm kaplara dağıtılır ve iyice soğuyana kadar buzdolabına alınır. Muhallebiler iyice soğuduktan sonra tatlı tabaklarına ters çevrilir ve çikolata sosu ve çekilmiş Antep fıstığı ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }