{ "title": "İrmikli Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/irmiklşi-muhallebi.jpg", "date": "19.01.2024 12:49:53", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "İrmikli Muhallebi, İrmik durum buğdayının öğütülüp elenmesiyle elde edilen bir besin maddedir. İrmik taneleri sarı, parlak ve köşelidir. İrmik yapımında genellikle sert buğday kullanılır. İrmiğin her tatlısı çok lezzetlidir. İrmik tatlısı, irmik pastası, irmik keki gibi birçok pasta çeşidi vardır. İrmik muhallebide günlerde ve misafir davetlerinde çok tercih edilir. Yapımı da oldukça kolay ve maliyet azdır.

İrmikli Muhallebi İçin Gerekli Malzemeleri
İrmikli Muhallebi Nasıl Yapılır?

Tencerenin içerisine süt, un, irmik ve toz şeker konulur. Kaynayana kadar orta derecede yanan ocak da karıştırılır. Koyulaşmaya başladığı zaman vanilya ve tereyağı ilave edilir. 2-3 dakika da öyle karıştırılıp ocakta alınır. Ilık olması için soğuk bir yere konulur. İstenilen kıvama ve sıcaklığa geldiği zaman mikser yardımıyla çırpılır. Daha sonra servis edilecek kaselere konulur ve üzerine çikolata sosu dökülür servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }