{ "title": "Kadayıf Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/Kadayif-Muhallebi-38.jpg", "date": "20.01.2024 13:35:13", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Kadayıf muhallebi; Muhallebi süt ile yapılan ve içerisinde buğday nişastası olan bir tatlı çeşididir. Kadayıf ise hamurdan elde edilen ve birden çok çeşidi bulunan yiyeceklerden bir tanesidir. Şerbet ile tatlandırılarak tatlısı yapılan kadayıf tek başına da çok sevilerek tüketilen şerbetli tatlıların başında gelir. Özellikle Orta doğu, Balkanlar ve ülkemizde bilinen bu kadayıf çeşitlerinin hepsi tatlı olarak yapılmaktadır. Kadayıf çeşitlerinden kullanacağımız tel kadayıf yumuşak veya pişmiş bir kıvamda satışı olan bir yiyecektir.

Kadayıf muhallebinin malzemeleri
Muhallebisi için gereken malzemeler
Kadayıf muhallebi nasıl yapılır?

Öncelikli olarak kadayıflar bir mutfak makası yardımı ile küçük küçük kesilir. Parçalara ayrılan kadayıf bir teflon içerisine tereyağı ilave edilerek kavrulur. Kavrulduğunda yeterli sertliğe ulaşan kadayıfların içerisine toz şeker ilave edilerek kızarıp kavruluncaya kadar karıştırılmaya devam edilir. Daha sonra içerisine çekilmiş olan fındık içi ilave edilerek bir iki karıştırılır ve ocaktan alınır. Daha sonra muhallebisini yapabilmek için gereken şeker, süt, nişasta ve un bir başka tencere içerisine alınarak koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Koyulaşması gerçekleştiğinde içerisine margarin ve vanilya da ilave edilerek karıştırılır ve ocaktan alınır. Hazırlanan krema ılıdığında içerisine toz krem şanti eklenerek iki veya üç dakika kadar bir robot yardımı ile çırpılır. Daha sonra tatlımızı hazırlayacağımız servis tabağı alınarak üzerine kelepçe yerleştirilir ve kadayıf muhallebinin şekli düzgün olsun diye içerisine önce taban olarak kadayıf karışı bir parmak kalınlığında yerleştirilir. Düz bir spatula yardımı ile bası uygulayarak sıkıştırılan kadayıf karışımının üzerine hazırlanan muhallebi kreması da tamamı olacak şekilde dökülür ve eşit şeklide dağılımı yapılır. Daha sonra iki parçaya ayırdığımız kadayıf karışımının kalan miktarı muhallebi kremasının üzerine dökülerek tekrar spatula yardımı ile iyice bası uygulanması ile hazır hale gelir. Daha sonra hazırlanan kadayıf muhallebisi dinlenmesi gereken kıvama ulaşması için buzdolabında en az bir gece bekletildikten sonra misafirlere servis edilebilir hale gelir.

Afiyet olsun.
" } ] }