{ "title": "Kadayıflı Muhallebi Krem Şantili", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/kadayifli-muhallebi-krem-santili.jpg", "date": "20.01.2024 11:36:49", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Kadayıflı muhallebi krem şantili: Muhallebi hemen hemen her kez tarafından çok sevilen bir tatlı çeşididir. Muhallebi lezzeti ve hafif oluşu kadar pratik oluşu nedeni ile de tercih edilmektedir. Muhallebi tek başına bir tatlı oluşu gibi çeşitli malzemeler kullanarak da farklı muhallebili tatlılar yapabiliriz. Örneğin kadayıf ve krem şanti kullanarak yapılan tatlı. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık bir tatlıdır. Ramazan'da veya herhangi bir gün gelen misafirlerinize hazırlayabileceğiniz çok hafif bir tatlıdır. Kadayıflı krem şantli muhallebi tarifine geçmeden önce işinizi kolaylaştıracak bir önerim olacak dışarıda satılan çiğ kadayıf yerine kızarmış kadayıf kullanmak daha az vaktinizi alacaktır. Daha çok ramazan aylarında her markette bulunmaktadır bu kadayıf. Kadayıflı ve krem şantili muhallebiyi yapmak için yazdığım tarife harfiyen uymanız yeterli olacaktır.

Kadayıflı muhallebi krem şantili tarifi için gerekli malzemeler

Dışı için
Muhallebisi için gerekli malzemeler
Kadayıflı muhallebi krem şantili nasıl yapılır?

Kadayıflı ve krem şantili muhallebinin yapımına muhallebi sinden başlayalım ki biz dışını hazırlayana kadar soğusun. Öncelikle derin bir tencereye un, şeker ve vanilyayı koyup yavaş yavaş bir litre sütü ilave edelim. Sütü ilave ederken karıştıralım ki topaklanma-sın. Hazırladığımız karışımı kısık ateşte kaynayana kadar karıştıralım ve kaynayınca margarini ilave edelim. Margarin eriyip bir taşım daha kaynatıp kıvam alan muhallebiyi ocaktan indirelim ve soğuk bir zeminde soğumaya bırakalım. Ayrı bir yerde bir paket krem şantiyi bir bardak süt ile çırpalım ve donması için buz dolabında bekletelim. Hazırladığımız muhallebi soğuyuncaya kadar bizde dışının kadayıfını kavurabiliriz. Elinizde kızarmış kadayıf var ise doğrudan ovalayıp margarin ve sıvı yağ ile kavura-bilirsiniz eğer kızarmış kadayıf bulamadıysanız çiğ kadayıfı fırında biraz kızartıp daha sonra tel şehriye gibi ufalayarak margarin ve sıvı yağ ile yakmadan tahta kaşıkla karıştırarak çıtır çıtır kızartıyoruz. Kızarttığımız kadayıfı ikiye bölüp birazını bor cam bir tepsinin altına seriyoruz. Soğuyan muhallebi ve donan krem şantiyi karıştırıp bir güzel mikser ile köpürene kadar çırpıyoruz. Çırptığımız karışımı bor cama serdiğimiz kadayıfların üstüne seriyoruz. Daha sonra ayırdığımız kadayıfı üste seriyoruz. Son olarak ince ince kıydığımız ceviz içini serpip buz dolabında donmaya bırakıyoruz. Hazırladığımız kadayıflı krem şantili muhallebiyi donduktan sonra dilimleyerek soğuk soğuk servis yapabilirsiniz. Sizlere son bir önerim var bu muhallebiyi servis etmeden 15 dk önce buzdolabının dondurucu kısmında tutarsanız daha kolay dilimleyip servis yapabilirsiniz. Üstelik içindeki muhallebi dondurma kıvamına gelecektir. Keyif ve afiyetle kalın.
" } ] }