{ "title": "Kadayıflı Muhallebi Tatlısı", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/Kadayifli-Muhallebi-Tatlisi-47.jpg", "date": "20.01.2024 15:23:41", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "Muhallebili kadayıf tatlısı; kolay kolay kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzettir. Yapımı zor olmamakla birlikte biraz meşakkatlidir. Kadayıfların kavrulması esnasında sadece biraz ocak kirleniyor hepsi bu kadar. Ben bu tatlıyı acil misafirim geleceği zamanlarda hazır muhallebi kullanarak yapmayı da deniyorum. Böylesi daha pratik oluyor. Daha çok sakızlı muhallebi tercih ediyorum. Ama normal muhallebi ya da vanilyalı puding bile kullanabilirsiniz. Kadayıflı muhallebi tatlısı için size küçük bir pratik bilgi daha vermek istiyorum. Kadayıfları kavurduktan sonra bir cam şişeye doldurup buzdolabının normal rafında saklarsanız aniden gelen misafirleriniz veya canınız tatlı çektiğinde kendiniz için yapacağınız muhallebinin üzerine dökerek tatlıyı kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Muhallebili kadayıfı ilk yaptığım zaman Ramazan ayı yaz mevsiminin en sıcak günlerine denk gelmişti ve ben tatlının yanına meyveli dondurma da koyarak ikram etmiştim. Misafirlerim çok beğendiklerini söylemişlerdi. Muhallebili kadayıf tarifini hazırlamak için ayrıca pişirilmiş olarak piyasada satılan kadayıfları da kullanabilirsiniz. Şimdiden hepinize kolay gelsin.

Muhallebili kadayıf tatlısı malzemeleri
Muhallebisi için
Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Üzeri için
Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Nasıl Yapılır?

Muhallebili kadayıf tatlısının yapımı için öncelikle kadayıfları elinizle tiftik tiftik açın. Daha sonra derin bir tencerenin içerisinde tereyağını eritin ve üzerine toz şekeri ilave edin. Toz şeker tamamen eridiğinde ocağın kısın ve kadayıfları içine boşaltarak kavurmaya başlayın. Kavurma işlemini yaparken kadayıfların yanmamasına özen gösterin. Kadayıfların kavrulması işlemi daha kolay olsun isterseniz kadayıfları doğradıktan sonra üzerine eritilen şeker ve tereyağını döküp karıştırarak fırın tepsisinde de pişirebilirsiniz. Tercih sizin. Kadayıflarınızı çıtır çıtır bir hal aldığında ocağın altını kapatın ve içerisine iri şekilde doğranmış cevizi ilave edin. Yumuşamaması için tencerenin kapağını kapatmayın.

Muhallebisi için bir tencerenin içerisine sütün yaklaşık bir bardağını boşaltın, Üzerine un ve nişastayı eleyerek pütür un kalmayana kadar karıştırın. Daha sonra sütün kalanını ve şekeri de ilave ederek kısık ateşte muhallebiniz pişene kadar kaynatın. Piştiğinde hiç un ve nişasta kokusunun kalmaması gerekir. Yani kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık olarak 5 dakika daha kaynaması yeterli olur. Ilıyınca üzerine vanilya ve krem şantiyi ekleyip mikserle 3 dakika çırpın. Kadayıflı muhallebi tatlınızın muhallebisi de tamamen hazır.

Dikdörtgen borcama kadayıfların yaklaşık olarak 1/3'ünü dökün. Üzerine muhallebinin tamamını boşaltın. Tatlınızı soğuması için buzdolabına alın. Servis yapmadan önce de kalan kadayıfları üzerine dökün. Arzu ederseniz aynı anda da dökebilirsiniz fakat buzdolabına kaldırdığınızda kadayıflar muhallebi soğuk olsa bile biraz nemlenerek yumuşuyor. Muhallebili kadayıf tatlısı hazır. Tatlınızın üzerine biraz daha ceviz içi dökebileceğiniz gibi fıstık içi ile de süsleyebilirsiniz. Bu tatlıyı bazen kaselere yaparak da ikram etmek gibi bir alternatifiniz olduğunu da unutmayın. Eğer kâsede servis yapmayı tercih ederseniz muhallebinin soğukken kaselere konulması gerektiğine dikkat edin. Herkese afiyet olsun.
" } ] }