{ "title": "Kadayıflı Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/kadayifli-muhallebi(1).jpg", "date": "21.01.2024 05:02:54", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kadayıflı Muhallebi, kadayıf çoğunlukla şerbetli tatlı olarak hazırlanmaktadır. Kadayıfın arasına ceviz, fıstık konularak ister tepside ister sarma ya da burgu şeklinde yapılmaktadır. Fakat kadayıf dendiği zaman künefe ve Erzurum'un kadayıf dolması aklımıza gelmektedir. Her yaştan insan kadayıf ile yapılan tatlı çeşitlerini severek tüketmektedir. Burada önemli olan hazırladığınız kadayıf tatlılarını içine eklediğiniz malzeme ve şerbetini eklediğinizde hamur olmamasına özen göstermektir. Türk mutfağında özellikle kadayıf her zaman kullanılmaktadır. En sık olarak bayramlarda ve özel günlerde kadayıf tatlıları hazırlanmaktadır. Ancak muhallebi ile hazırlanan kadayıf tatlıları muhteşem bir lezzet olmaktadır. Çünkü buradaki lezzet kadayıfın tereyağı ile kavrulduktan sonra muhallebi ile birleşmesidir. Genellikle kadayıf şerbet ile birleştiğinde biraz ağır gelebilir, ancak muhallebi ile yapıldığı zaman daha hafif ve besleyici bir tatlı olmaktadır. Çoğunlukla muhallebi hemen herkesin severek tükettiği en hafif sütlü tatlıdır. Bu her iki farklı malzeme hem kadayıf hem de muhallebi ikisi bir arada ya da ayrı şekilde muhteşem lezzette olmaktadır.

Kadayıflı Muhallebi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Muhallebisi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Öncelikle kadayıfları ince şekilde kırıyoruz. Kadayıfları kolayca kırabilmek için yaklaşık olarak 2 saat kadar derin dondurucuda bekletirseniz kırma işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz. Daha sonra teflon geniş bir tava ya da tencerenin içerisine tereyağını koyarak eritelim. Eriyen tereyağının üzerine kadayıfı ve şekeri ekleyerek kadayıf pembe renk alana kadar kavuralım. Kavurduğunuz kadayıfın üzerine cevizi ilave ederek birkaç dakika kadar kavuralım ve ocaktan alalım. Eğer kavrulan kadayıfları tavanın içerisinden başka bir kaba almazsak kızarmaya devam eder. Bunun için kadayıfı kızarınca hemen başka bir kabın içerisine alalım ve soğumaya bırakalım. Şimdi muhallebiyi hazırlama işlemine geçebiliriz. Tencerenin içerisine sütü, unu, mısır nişastasını, toz şekeri ve yumurta sarısını ekleyerek karıştıralım ve ocağın üzerine alalım kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Muhallebiyi kaynayıp göz göz olduktan sonra birkaç dakika daha kaynatalım ve ocağın üzerinden alarak soğumaya bırakalım. Yaklaşık 10-15 dakika kadar soğuyan muhallebinin içine sıvı krema ile vanilyayı ilave ederek mikserle pürüzsüz oluncaya kadar 4-5 dakika çırpalım. Derin bir borcamın içerisine kızartıp hazırladığınız kadayıfın yarısını kabın içerisine dökerek yayalım. Daha sonra kadayıfın üzerine muhallebiyi dökelim ve yarı kalan kadayıfı da üzerine dökerek yayalım. Hazırladığınız kadayıflı muhallebi soğuyana kadar mutfakta bir kenarda bekletelim, iyice soğumuş olan tatlıyı buzdolabına kaldıralım. Buzdolabında iyice soğuyan kadayıflı muhallebi servise hazır.

Afiyet olsun.

" } ] }