{ "title": "Kadayıflı Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/kadayifli-muhallebi(1).jpg", "date": "21.01.2024 05:02:54", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kadayıflı Muhallebi, kadayıf çoğunlukla şerbetli tatlı olarak hazırlanmaktadır. Kadayıfın arasına ceviz, fıstık konularak ister tepside ister sarma ya da burgu şeklinde yapılmaktadır. Fakat kadayıf dendiği zaman künefe ve Erzurum'un kadayıf dolması aklımıza gelmektedir. Her yaştan insan kadayıf ile yapılan tatlı çeşitlerini severek tüketmektedir. Burada önemli olan hazırladığınız kadayıf tatlılarını içine eklediğiniz malzeme ve şerbetini eklediğinizde hamur olmamasına özen göstermektir. Türk mutfağında özellikle kadayıf her zaman kullanılmaktadır. En sık olarak bayramlarda ve özel günlerde kadayıf tatlıları hazırlanmaktadır. Ancak muhallebi ile hazırlanan kadayıf tatlıları muhteşem bir lezzet olmaktadır. Çünkü buradaki lezzet kadayıfın tereyağı ile kavrulduktan sonra muhallebi ile birleşmesidir. Genellikle kadayıf şerbet ile birleştiğinde biraz ağır gelebilir, ancak muhallebi ile yapıldığı zaman daha hafif ve besleyici bir tatlı olmaktadır. Çoğunlukla muhallebi hemen herkesin severek tükettiği en hafif sütlü tatlıdır. Bu her iki farklı malzeme hem kadayıf hem de muhallebi ikisi bir arada ya da ayrı şekilde muhteşem lezzette olmaktadır.