{ "title": "Kavrulmuş Kadayıflı Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/kavrulmus-kadayifli-muhallebi.jpg", "date": "20.01.2024 04:58:13", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kavrulmuş Kadayıflı Muhallebi, muhallebi genellikle herkesin severek yedikleri sütlü tatlıdır. Sade muhallebi yerine içine farklı birkaç malzeme ekleyerek değişik lezzetlerde muhallebi yapılabilir. Mesela meyveler eklenerek, fındık, ceviz, fıstık tozu, kadayıf gibi farklı gıdalar katılabilir. Çoğunlukla bebekler için sade muhallebi tercih edilirken, çocuklar ve yetişkinler için farklı gıda eklenerek muhallebiler tercih edilmektedir. Misafirlerinize hem hafif hem de yapımı oldukça basit olan kadayıflı muhallebiyi ikram edebilirsiniz. Şerbet ve kadayıf birleştiği zaman biraz ağır gelebilir, ancak sütlü muhallebi ile yapıldığı zaman arasında yumuşacık muhallebi altında ve üstünde kavrulmuş çıtır kadayıf ile mükemmel bir tatlıdır.

Kavrulmuş Kadayıflı Muhallebi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Muhallebisi için
Kavrulmuş Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Kadayıfları küçük parçalar halinde kıralım ya da bıçak yardımı ile keselim. Daha sonra tavanın içerisine tereyağını koyalım ve eritelim. Üzerine kadayıfları, toz şekeri ekleyerek karıştırarak çıtır oluncaya kadar kavuralım. Kavrulmuş kadayıfın içerisine parçalanmış ceviz içini ekleyelim karıştırarak soğuması için kenara kaldıralım. Muhallebi için tencerenin içerisine sütü, unu, nişastayı ve toz şekeri koyarak topaklar kayboluncaya kadar çırpma teli ile çırpalım. Daha sonra ateşin üzerine tencereyi alalım ve karıştırarak kıvamını alıncaya kadar muhallebiyi pişirelim. Muhallebi göz göz olduktan sonra içine çiğ kremayı ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Hafif ılınması için pişen muhallebiyi kenara kaldıralım. Tatlıyı hazırlayacağımız kabın içerisine kavrulmuş tel kadayıfın yarısını dökerek yayalım. Üzerine ılımış olan muhallebinin hepsini dökerek kadayıfları kapatalım. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine dökelim ve her yerine yayalım. Hazır olan kadayıflı muhallebiyi dinlenmesi için bir saat kadar buzdolabına kaldıralım. Servis tabağına tatlımızı dilimleyerek hazırlayalım.

Afiyet olsun.
" } ] }