{ "title": "Kek Üzerine Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/Kek-Uzerine-Muhallebi-42.JPG", "date": "19.01.2024 20:50:55", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Kek üzerine muhallebi, Birçok kek tarifi ve muhallebi tarifinden birisi olan kek üzerine muhallebi denemek isteyenler için yapımı çok kolay ama bir o kadarda lezzetli bir tatlı çeşididir. Özellikle günümüzde kek türü ürünleri anneler evlerinde yaparak aile bireylerine yedirmeye daha çok özen gösterdiğinden her annenin bilmesi gerektiği kanaatindeyim. Ayrıca dışarıda üretilen ve hazır olan ürünlerin içerisine kullanan malzemelerden tereddüt yaşayan herkesin bu tür kekleri evlerinde rahatlık içerisinde yapabilecekleri için tariflerimi sizler ile paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.

Kek üzerine muhallebi malzemeleri

Keki için
Muhallebisi için
Üzeri için
Kek üzerine muhallebi nasıl yapılır?

Öncelikli olarak kek yapımına başlanır. Kek için gereken malzemelerden şeker ve yumurta derin bir kap içerisine ilave edilerek karıştırıcı yardımı ile köpürünceye kadar çırpılır daha sonra içerisine sıvı yağ, süt ilave edilerek yeniden çırpılır. En son içerisine kalan malzemeler ilave edilerek homojen bir kıvam elde edilene kadar çırpılır. Böylelikle kek için gereken hamur elde edilmiş olur. Kek hamuru belirlenen bir borcam içerisine yerleştirilerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırın içerisine yerleştirilerek ortalama 20 dakika pişirilir. Daha sonra fırından çıkartılarak ılımaya bırakılır.

Daha sonra muhallebisinin malzemeleri olan şeker, süt, nişasta, yumurta sarısı ve un bir tencere içerisine konularak ocağa alınır ve istenen kıvama gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Koyulaşan ve hazır hale gelen muhallebi kreması ocaktan alınarak ılımaya bırakılır. Ilıyan muhallebi üzerine son olarak krem şanti ilave edilerek tekrardan mikser ile çırpılarak iyice karışması sağlanır. Daha sonra kenarda bekletilen kek oyma aparatı ile biraz aralıklı olacak şekilde oyulur ve içerisinden çıkartılan kek parçaları ayrı bir kenarda bekletilir. Hazırlanan muhallebi kreması kek içerisinde ayarlanan oluklar içerisine gereken ölçülerde dökülerek eşit şeklide dağıtılır. Daha sonra üzeri için bir paket krem şanti ile süt ayrı bir kap içerisinde iyice çırpılarak koyu bir kıvam elde edilir ve beş dakika kadar buzdolabında bekletilir. Daha sonra bekletilen kek üzerinde muhallebinin üzerine kalan kek parçaları robottan geçirilerek ufalanır ve dolapta bekletilen krem şanti kreması kek üzeri muhallebinin üzerine eşit bir dağılım yapıldıktan sonra ufalanan kek parçaları üzerine serpiştirilir. Böylelikle kek üzeri muhallebimiz hazır ve servis edilebilir bir hale gelir.

Afiyet olsun.
" } ] }