{ "title": "Kemalpaşalı Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/Kemalpasali-Muhallebi-54.jpg", "date": "19.01.2024 12:10:21", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Kemalpaşalı muhallebi, Muhallebi süt ile yapılan bir tatlı çeşididir. Buğday unu, süt ve şeker ile yapılan ve pelte kıvamında olan bir tatlıdır. Kemalpaşalı dediğimiz ise irmikten yapılan bir hamur çeşidi olup şerbet ile tatlandırılan bir tatlıdır. İkisi de ülkemizde ramazan aylarında sık yapılan ve tüketilen bir tatlıdır. Hem hafif yapısı hem de değişik lezzetleri bakımından her daim tüketilebilen tatlılardır. Bu iki tatlının karışımı olan ve daha farklı bir lezzet içeren Kemalpaşalı muhallebi mutlaka tatmanız gereken bir lezzettir. Şerbetli bir tatlı ile muhallebinin karıştırılarak yapılmasından elde edilen bu Kemalpaşalı muhallebi her daim yapabileceğiniz ve yemekten zevk alacağınız bir tatlı çeşididir. Ayrıca sütlü tatlıları tek başına sevmeyenlerin ikisinin bir arada olduğu bu tatlıyı tüketme olasılığı her zaman daha fazladır. Ayrıca enfes bu iki lezzet tıpkı bir pasta görünümüne sahip olup evde de pastanelerdeki yapılabilmektedir. Kemalpaşalı muhallebi görünümü açısından tam bir yaş pasta görünümü olmasına karşın tam bir tatlıdır.

Kemalpaşalı muhallebi malzemeleri
Muhallebisi için
Kemalpaşalı muhallebi nasıl yapılır?

Öncelikli olarak kemalpaşanın şerbeti hazırlanır. Bir tencere içerisine su şeker ilave edilerek kaynamasının ardından kemalpaşalar atılır ve şerbeti iyice eminceye kadar kaynaya devam ettirilir. Arada karıştırarak kemalpaşaların şerbeti alması kolaylaştırılır. Kemalpaşalar yumuşayıp şerbeti iyice emdiğinde ise bir tepsi içerisine çıkartılarak kalan şerbet üzerine dökülür. Daha sonra kemalpaşalar beklerken biz diğer tarafta muhallebisini hazırlamaya başlarız. Muhallebi için gereken tüm malzemelerden vanilya hariç hepsi bir tencere içerisine konulduktan sonra sürekli karıştır vaziyette koyulaşması beklenir. Burada önemli olan topaklaşmadan işlemi gerçekleştirebilmektir. O yüzden karıştırmayı durdurmadan yapmak gerekir. Koyulaşarak kıvamını alan muhallebi içerisine en son vanilya da ilave edilerek karıştırılır ve ocaktan alınır. Diğer tarafta soğuyan kemalpaşalar yuvarlak şekilde bir borcam içerisine yerleştirilir. Aralarında boşluklar bırakılarak dizilmesi gerekir. Daha sonra hazırlanan muhallebi karışımı sıcak bir şekilde kemalpaşalar üzerine dökülerek eşit oranlarda dağıtılır. Oda ısı içerisinde kemalpaşalı muhallebi soğuması için bekletildikten bir süre sonra iyice toparlanması ve pasta kıvamını alabilmesi için buzdolabına yerleştirilir. En az iki saat buzdolabında bekledikten sonra Kemalpaşalı muhallebi hazır ve servis edilebilirdir. İster iftasr yemeklerinin üstüne isterseniz de akşam yemeklerinden sonra tüketebileceğiz hafif tatlı tariflerinden birisi olan Kemalpaşalı muhallebi herkesin tatması ve mutlaka öğrenmesi gereken bir lezzettir.

Afiyet olsun.
" } ] }