{ "title": "Kolay Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/kolay-muhallebi.jpg", "date": "22.01.2024 01:31:24", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Kolay muhallebi, Özellikle bu tarif çalışan annelere göre çok uygun bir lezzettir. Hem tadı lezzetli hem de yapımı pratik ve kolaydır. İşin yorgunluğundan tatlı yapmaya fırsat bulamayan insanlar çareyi, böyle yapımı kolay tarifleri yapmakta bulurlar. Yemeklerin üzerine tatlı niyetine yiyebileceğimiz çok hafif ve lezzetli bir tariftir. Aniden gelen misafirlerime yaptığım bu kolay muhallebi ile onları şaşırtmayı başardım. Kısa sürede bu kadar lezzetli bir tatlıyı ortaya çıkartmak kolay değildir. İsteğinize göre dilerseniz, içerisine damla sakız aroması da katabilirsiniz. Şimdi gelelim bu enfes tatlının tarifine.

Kolay muhallebi için gerekli malzemeler
Kolay muhallebi nasıl yapılır?

Muhallebiyi yapacağımız tencerenizin içerisine sütümüzü, nişasta, unu, şekeri ve vanilini hepsini katarak çırpma teli yardımıyla karıştıralım ve ocağımızın altını açalım. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. Çünkü karıştırma yapmaz isek içerisindeki unlar topaklanır ve yerken ağzımıza gelir ve bu hiç hoş olayan bir durumdur. Kaynamaya başlayan muhallebinin içerisine, margarinimizi ekleyerek erimesini sağlayalım ve altını kapatalım. Muhallebimizi ara ara karıştırarak ilk sıcaklığı alalım ve kabuk bağlamasını önlemiş olalım. Sonrasın da hangi kaplara koymak istiyorsak onlara boşaltalım ve soğuması için dolaba kaldıralım. İstediğiniz vakit çıkartıp yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }