{ "title": "Kupta Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/kupta-muhallebi.jpg", "date": "20.01.2024 15:01:29", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "
Kupta muhallebi, sevilerek tüketilen tariflerden biridir. Damak tadına göre çeşitli şekillerde süslenerek hem görsel açıdan şık bir görüntü elde edilir. Hem de çok daha lezzetli olması sağlanır, hafif sütlü tatlılardan biridir muhallebi. Kupta sunuluyor olması da bizlere kolaylık ve süslemek için fırsat sağlıyor. İsteğe göre üzerine krem şantiler, meyve sosları, çikolata sosları, bisküvi parçaları ya da meyve taneleri eklenerek çok şık ve lezzetli tatlara elde edebilirsiniz. Bu güzel sunumları yapmak tamamen sizin zevkinize kalmış. Şimdi muhallebi tarifine bir bakalım.

Kupta muhallebi yapımı için gerekli malzemeler

Muhallebisi için
Üzeri için
Kupta muhallebi nasıl yapılır?

Muhallebi yapımı için derin bir tencereye süt, altı yemek kaşığı şeker, altı yemek kaşığı un, iki yemek kaşığı nişasta alınır ve ocağa konularak altı açılır. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Topak kalmamasına dikkat edilir. Kaynayıp göz göz olunca altı kısılır ve birkaç dakika daha kaynatılarak ocak kapatılır. İçerisine bir paket vanilya ve bir yemek kaşığı tereyağı eklenir. Ardından mikser yardımı ile üç dakika kadar çırpılır. Muhallebi kuplara eşit bir şekilde dağıtılır. Muhallebi soğurken üzeri için krem şanti hazırlanır. Krem şanti üzerindeki tarife göre bir su bardağı süt ile hazırlanır. Muhallebi iyice soğuyunca krem şanti üzerine sıkma torbası yardımı ile şekil vererek sıkılır ve ardından dövülmüş ceviz ile üzeri süslenir. Buzdolabına alınarak iyice soğuması beklenir ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }