{ "title": "Limonlu Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/Limonlu-Muhallebi-72.jpg", "date": "19.01.2024 10:40:45", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "Limonlu Muhallebi hem kolay hem de hafif bir sütlü tatlı olan limonlu muhallebi, deneyenler tarafından oldukça beğeni aldığını söyleyebilirim. Sütlü tatlı olduğu için yediğinizde ağır bir his duymanızı sağlamıyor ve ayrıca da limonlu olduğundan dolayı limonun ferahlatıcı etkisini hissetmenizi sağlıyor. Ben özellikle bu tatlıyı yaz aylarının o bunaltıcı sıcaklardan kurtulup ferahlamak istediğim zamanlarda tercih edenlerdenim. Sizlerinde bu tatlı tarifini denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Şimdi lezzetli mi lezzetli olan limonlu muhallebinin tarifine geçelim.

Limonlu Muhallebi Malzemeleri
Üzeri için malzemeler
Limonlu Muhallebi Nasıl Yapılır?

İlk olarak muhallebiyi yapmakla işe başlayın. Bunun için uygun bir tencere içerisine unu, nişastayı ve toz şekeri alıp iyice birbirlerine karışmasını sağlayın. Daha sonra bu karışımın üzerine iki litre sütü, bir adet yumurta sarısını ve bir adet limonun suyunu da ilave ederek çırpma teli ile karıştırın ve ocağın üzerine alın. Sürekli karıştırma şartı ile kaynatmaya başlayın. Muhallebi göz göz olup kaynayana kadar pişirmeye devam edin. Kıvam alan muhallebiyi ocaktan alın. Vanilya, 1 adet limon kabuğu rendesini ve margarini de pişen muhallebiye ilave edin ve karıştırın. Pişen muhallebiyi kaselere paylaştırın şimdi üzerine dökeceğiniz limonlu sosu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bunun için tencerenin içine limon suyunu, limon kabuğu rendesini, toz şekeri, nişasta ve suyu alın koyulaşana kadar pişirin. Pişen bu sosun ilk sıcağının çıkmasını bekledikten sonra muhallebinin üzerine paylaştırın. Daha sonra buzdolabına kaldırın birkaç saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
" } ] }