{ "title": "Mandalinalı Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/mandalinali-muhallebi-8049.jpg", "date": "20.01.2024 17:55:27", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Mandalinalı Muhallebi, yeniliklere farklı tatlara açık olan insanlara yönelik bir tariftir. Muhallebi genci yaşlısı herkesin seveceği bir tatlı türüdür. Muhallebi denildiğinde herkesin aklına sütlü klasik tarif ve lezzet gelir. Yapımı kolay bayanların kolayca yapabileceği bir tariftir. Kendisi ayrı lezzete sahiptir ve bir pasta yapımında kullanarak onlara da ayrı lezzet verir. Mandalinalı muhallebi ise kış aylarında mandalinayı değerlendirerek yapılabilecek leziz bir tariftir.

Mandalinalı Muhallebi İçin Gerekli Malzemeleri
Mandalinalı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Bu tarifte ilk önce derin bir tencerenin içine sütü, toz şekeri, vanilyayı, unu ve yumurtayı koyun. Topaklar geçinceye kadar hızlı hızlı çırpın ve topaklar gittikten sonra ocağa koyun. Muhallebi koyulaşana kadar da çırpmaya devam edin. Birkaç taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın. Orta boydaki borcamı güzelce tabanını ıslatın. Bunu yapmamızın nedeni ise servis yaparken borcamdan kesip alması kolay olur. Daha sonra orta boy borcama pişirdiğiniz muhallebiyi dökün. Muhallebinin ikinci aşaması için mandalinaların suyunu sıkın. Daha sonra başka bir tencereye nişastayı, toz şekerini ve mandalina suyunu koyun ve muhallebideki aşamaları yani ocağa koymadan önce topaklanmalar geçene kadar hızlıca çırpın. Ardından ocağın altını açın ve koyulaşana kadar pişirin. İlk yaptığımız muhallebinin soğuduğundan emin olduktan sonra mandalinadan yapmış olduğunuz pelteyi muhallebinin üzerine dökün. Üzerindeki mandalina peltesi soğuduktan sonra buz dolabında en az üç saat falan bekletin. Bu tatlı buz dolabında ne kadar çok dinlenir ise o kadar lezzetli olur. Sunum yaparken arzu eder iseniz mandalina dilimleriyle ve mandalinanın ekşi lezzetini alabilmek için üzerini bitter çikolata süsleyebilirsiniz.

Mandalinalı Muhallebi tarifiniz sunuma hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }