{ "title": "Muhallebi Tatlıları", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/muhallebi-tatlilari.jpg", "date": "21.01.2024 02:02:46", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "Muhallebi tatlıları, muhallebi şeker, pirinç unu, vanilya, nişasta gibi malzemelerin bir araya getirilerek hazırlandığı bir tatlı türüdür. Tek başına bir tatlı olarak tüketilebileceği gibi farklı tatlı tariflerinde de kullanılabilir. Muhallebi ile hazırlanan tatlılar şerbetli tatlılara nazaran daha hafif olduğu için daha fazla tercih edilmektedir. Muhallebi bebekler için mama olarak da yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Özellikle çocukların beğenerek tükettiği muhallebi tatlıları nasıl yapılıyor gelin hep birlikte göz atalım.

Muhallebi Malzemeleri
Üzeri için
Krem karamel nasıl yapılır?

Çukur bir tencerenin içine süt, toz şeker, 1 tane yumurta, mısır nişastası ve un eklenerek ilk önce çırpıcı ile karıştırılır. Tüm malzeme homojen bir şekilde karıştıktan sonra ocağa alınır. Malzemeler muhallebi kıvamı alana kadar devamlı karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelen karışımın içine yarım paket vanilin eklenir. Tekrar karıştırıldıktan sonra ocağın altı kapatılır. Muhallebinin pürüzsüz bir kıvam alması için mikser ile 2-3 dakika çırpılır.

Ufak bir tavanın içine 3 çorba kaşığı toz şeker eklenip, kısık ocakta karamel rengine dönüşene kadar eritilir. Toz şeker kaşık ile karıştırılmamalıdır. Ara ara tava sallanmalıdır. Bu aşamada şekerin yanmamasına çok dikkat edilmelidir. Toz şeker karamel rengi aldığında ufak silikon kalıpların içine 1 çorba kaşığı olacak şekilde paylaştırılır. Kalıplara alınan şeker kalıpların içinde donmaya başlayacaktır. Şeker donduktan sonra üzerine önceden hazırlanmış muhallebi eşit şekilde dökülür. Hazırlanan krem karamel buzdolabına alınarak bir gece bekletilir. Buzdolabında bekleme süresinde donan şeker tekrar eriyecektir ve sıvı bir kıvam alacaktır. Ertesi gün krem karamel servis için hazır olur. Tatlı sabahtan yapılıp akşama da servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Gofretli muhallebi tatlısı için gerekli malzemeler
Gofretli muhallebi tatlısı nasıl yapılır?

Yaklaşık olarak 125 gr gofret mutfak robotuna alınarak parçalanır. Aynı anda gofretle beraber ceviz de parçalanabilir. Ardından uygun bir tencerenin içine süt, toz şeker, nişasta, un ve 1 tane yumurta sarısı eklenerek ilk önce iyice çırpılır. Ardından muhallebi malzemeleri ocağa alınarak orta hararetli ateşin üzerinde devamlı karıştırılır. Muhallebi yoğun bir kıvam aldıktan sonra ocaktan alınır. Muhallebinin içine vanilin ve tereyağı eklenip mikser ile 2 dakika çırpılır. Tatlı kuplarının tabanına çekilmiş ceviz ve gofret karışımından dökülür. Ceviz ve gofretin üzerine tekrar hazırlanan muhallebiden paylaştırılır. Ardından muhallebinin üzerine kalan gofret ve cevizden dökülür. Gofretli muhallebi tatlısı buzdolabına alınarak soğutulur ve servise sunulur.

Afiyet olsun.

Haşhaşlı muhallebi için gerekli malzemeler
Haşhaşlı muhallebi nasıl yapılır?

Haşhaşlı muhallebi için geniş bir tencerenin içine pirinç unu, toz şeker, un alınarak ilk önce bu kuru malzemeler karıştırılır. Malzemeler tamamen karıştıktan sonra üzerine süt ilave edilerek ocağa alınır. Orta hararetli ocakta muhallebi yoğun bir kıvam alana kadar pişirilir. Koyulaşan ve bir taşım kaynayan muhallebi ocaktan alınır. Muhallebinin içine haşhaş ve vanilin eklenip karıştırılır. Bu aşamada mikser kullanılabilir. Hazır hale gelen haşhaşlı muhallebi kuplara paylaştırılarak buzdolabında soğumaya bırakılır. Üzerleri servis anında tercihe göre meyve parçacıkları ya da ceviz, fındık gibi malzemeler ile süslenerek servise sunulabilir.
" } ] }