{ "title": "Muhallebi Tel Kadayıf", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/Muhallebi-Tel-Kadayif-14.jpg", "date": "19.01.2024 03:58:39", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Muhallebi tel kadayıf; benim en sevdiğim ve severek yaptığım sütlü tatlılardan bir tanesidir. Herkesin bir favori tatlısı vardır benim tatlım ise muhallebili kadayıf tatlısıdır. Yapımı oldukça kolay olan bu tatlı görüntüsü nedeniyle sizleri asla korkutmasın. Eğer kalabalık bir misafir ağırlayacaksanız sizlerle paylaşacağım tarif 12 kişilik olduğundan ihtiyacınızı giderecektir. Muhallebi tel kadayıf tatlısının yapılabilmesi için yapmanız gereken en önemli şey taze kadayıf satan bir yufkacı bulmaktır. Her zaman kadayıf almanız mümkün değilse biraz fazla alıp buzdolabının buzluğunda saklayabilirsiniz. Zaten buzluktan çıkartıp elinizde biraz uğraştığınız da kavrulması için gerekli olan ufalanma işlemi de kolaylıkla gerçekleştirilmiş olur. Yine her zaman alamama ihtimalinize veya artan kadayıfı değerlendirmek adına bir ipucu daha vereyim. Kavrulmuş tel kadayıfı kapaklı cam kap içerisine koyarak buzdolabında saklayabilirsiniz. Kullanmadan evvel hemen mikro dalga veya tencerede biraz ısıtabilirsiniz.

Muhallebi tel kadayıfın malzemeleri
Muhallebisi için
Muhallebi Tel Kadayıf Nasıl Yapılır?

Öncelikle kadayıfların kavrulması daha doğru olacaktır. Bunun için aldığınız kadayıfları tel tel birbirinden ayırın ve yaklaşık 3 cm uzunluğunda doğrayın. Derin bir tencerenin içerisinde tereyağıyla şekeri eritin. Üzerine doğradığınız kadayıfları da ilave ederek kısık ateşte kızarıncaya kadar kavurun. Tel kadayıfları daha pratik olması için bazı bayanlar fırında kavuruyorlar. Ayrıca marketlerde satılan hazır kadayıfları alarak ufalayıp bunu da kullanmaktalar. Ancak benim size tavsiyem kendi aldığınız taze kadayıfı tencerede yapmanızdır Kadayıflarının kıtır kıtır olduğunda ocaktan alarak içerisine cevizleri döküp karıştırın ve sakın tencerenin kapağını kapatmayın.

Tatlının muhallebisini hazırlamak da çok kolaydır. Bildiğiniz klasik muhallebi gibi pişirin. Yalnız vanilya ve krem şantiyi içerisine koymayın. Muhallebiyi çiğ kokusu gidinceye kadar karıştırarak kaynatın. Süt tencereye çabuk yapışır. Bu yüzden dikkatli olun. Muhallebi piştiğinde soğuması için bekleyin. Soğuduğunda içerisine krem şantiyle vanilyayı boşaltın ve kıvam alana kadar mikserle çırpın. Dikdörtgen büyük borcama biraz kıtır kadayıftan serpin ve üzerine muhallebinin tamamını boşaltıp yayın. Tepsinizin üzerine streç film sararak serin bir yere kaldırın. Ben kadayıfı sadece yenileceği zaman üzerine ekerek kullanıyorum. Tel kadayıfı hemen üzerine döktüğünüzde muhallebi ne kadar soğuk olursa olsun buzdolabında ağzı kapalıyken nemleniyor. Muhallebi tel kadayıf tatlısını 12 dilime ayırın.

" } ] }