{ "title": "Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/muhallebi.jpg", "date": "20.01.2024 16:13:11", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Muhallebi, Çocukların çok severek yediği tatlı türü olan muhallebiyi sevmeyen yoktur. Çocuklarımıza hazır mamalar yedirmek yerine, muhallebi ile büyütmek çocuklarımızın sağlıklı ve dengeli beslenmesi açısından önemlidir. Süt içmeyen çocuklar bile muhallebiyi severek yiyebilir. Ayrıca muhallebi sütlü tatlıların en kolayıdır hem sağlıklı hem kolaydır. Yapımı çok kolay olan muhallebinin önemli püf noktaları da vardır. Muhallebi yapımında kullanılan nişastanın topaklanması gibi. Muhallebiyi yapmaya başlarken başka bir kabın içinde nişastayı açmak olmalıdır. Önemli olan noktalardan biri ise nişastalı karışımı ekledikten sonra muhallebiyi sürekli çırparak pişirmek olmalıdır, aksi halde dibi tutup topaklanır. Muhallebi kaynatıp koyulaştırdıktan sonra kaselere boşaltılabilir. Muhallebiyi çok kaynatmamalıyız zaten soğudukça kolaylaşacaktır. Muhallebiye eklenecek şeker kişinin isteğine bağlıdır.

Evde yapılan muhallebi malzemeleri
Muhallebi Nasıl Yapılır?

3 yemek kaşığı dolusu nişastayı bir kâsenin içinde bir su bardağı süt ile özleyelim. Geniş bir tencerenin içine sütü ve toz şekeri ekleyip altını yakalım ve kaynatalım. Özlediğimiz nişastalı karışımı tencereye ekleyelim ve devamlı karıştırarak orta ateşte kaynatalım. Kaynayan muhallebiyi istediğimiz servis kaselerine veya kadeh bardaklarına eşit miktarda paylaştıralım. Paylaştırdığımız servis kaseleri soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım ve bir saat bekledikten sonra üzerini arzu ettiğiniz ve sevdiğimiz şekilde süsleyelim. (Fındık, ceviz, tarçın) Muhallebimiz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }