{ "title": "Nişastalı Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/nisastali-muhallebi.jpg", "date": "19.01.2024 00:34:49", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Nişastalı Muhallebi, Gün içerisinde tatlı krizinin ne zaman ortaya çıkacağı belli değildir. Bazen şerbetli bazen de sütlü tatlılar bu gibi durumlarda hayat kurtarıcı olabilmektedir. Nitekim şerbetli tatlıların kalorisi sütlü tatlılara göre daha kalorilidir ve yapımı da bir o kadar da zordur. Bu sebeple de hafif, sütlü tatlılar daha sıklıkla tercih edilmelidir. Bu yazımda sizler için hem pratik hem de çok lezzetli bir tatlı türü olan nişastalı muhallebi tarifi yazdım. Umarım beğenirsiniz.

Nişastalı Muhallebi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Nişastalı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Nişastalı muhallebiyi yapmak için ilk olarak, derin bir tencerenin içine1 kilogram orta yağlı soğuk süt, tepeleme 3 yemek kaşığı mısır nişastası ve 6 yemek kaşığı toz şeker koyulup, bir çırpıcı yardımı ile iyice çırpılır. Daha sonra, içinde malzemeler olan tencere ocağa alınır ve yavaş yavaş karıştırma işlemine devam edilerek kaynatılır. Kaynamak üzere olan malzemelerin içine 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir ve karıştırılır. Tereyağı eriyince ve muhallebi kaynayınca (Üzeri boncuk boncuk oluyorsa kaynamış demektir) ocağın altı kapatılır. Tüm malzemeler son kez mikserden geçirilir ve bir kepçe ile servis kaselerine boşaltılır. Kaselerin üzerine göz kararı tarçın dökülür ve yarım saat dışarıda, 1 saat kadar da buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.

Not: Ben süslemesi için tarçın tercih ediyorum. İsteyenler Hindistan cevizi ya da farklı meyveler kullanarak da süsleyebilirler.

Afiyet olsun.
" } ] }