{ "title": "Nişastasız Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/Nisastasiz-Muhallebi-49.jpg", "date": "20.01.2024 03:42:04", "author": "gökhan gülkal", "article": [ { "article": "Nişastasız muhallebi; Muhallebi yapmaya karar verildiğinde ancak nişastanın olmadığı durumlarda tatlı krizlerini atlatmayı sağlayacak güzel bir tatlıdır. Kıvamı normal muhallebiden biraz daha farklı olsa da damakta oldukça şaşırtıcı bir etki bırakacaktır. Bu tatlı tarifi üstelik olukça hafiftir. Akşamları bile rahatlıkla tüketebilirsiniz. Hazır malzemelerinizle kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

Nişastasız muhallebi içingerekli malzemeler
Nişastasız muhallebi nasıl yapılır?

İlk olarak bir tencere içine süt, un ve şekeri konup orta ateşte kaynatmaya başlanır. Malzemelerin kaynaması yaklaşırken üzerine vanilya ve yağ eklenir. Kısa bir süre kaynadıktan sonra kaselere alınarak soğumaya bırakılır. İsteğe göre üzerine mevsim meyvelerinden de eklenerek süsleme yapılabilir. Örnek olarak muz ya da çilek muhallebiye çok yakışacaktır. Nişastasız muhallebi soğuduktan sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }