{ "title": "Pasta Muhallebisi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/pasta-muhallebisi.jpg", "date": "20.01.2024 18:15:31", "author": "Begüm Eser", "article": [ { "article": "Pasta Muhallebisi, temel maddesi süt olan ve halk arasında çok sık olarak yapılan bir sütlü tatlı çeşididir. Muhallebi, Türk mutfağında çok eski bir yere sahiptir. Osmanlı mutfağında çok sevilerek yapılan ve çeşitleri oldukça fazla olan bir tatlıdır. Yapımı oldukça kolaydır. Lezzeti bakımından hitap etmediği damak tadı yok denecek kadar azdır. Muhallebi, batı mutfağının da etkisi ile günümüzde birçok alanda kullanılır duruma gelmiştir. Tek başına tüketilebileceği gibi pastalara da eşlik etmektedir. Pasta muhallebisi, hazır olarak alınabileceği gibi evde de hazırlanabilmektedir. Evde hazırlanan pasta muhallebisi lezzet bakımından daha güzeldir ve koruyucu maddeler içermemesinden dolayı bir o kadar sağlıklıdır.

Pasta muhallebisi için gerekli malzemeleri
Pasta muhallebisinin hazırlanış şekli: İlk olarak orta boy tencereye yarım paket margarin koyulur ve tencerenin altı yakılır. Margarin karıştırılarak eritilir. Margarin eridikten sonra üzerine üç su bardağı süt eklenir. Hemen ardından bir su bardağı süt ve bir su bardağı toz şeker de ilave edilir. Elde edilen karışım kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra bir paket vanilin eklenir ve tencerenin altı söndürülür. Söndürdükten hemen sonra krem şanti karışıma toz halinde eklenir. Mikserle topaklanmalar gidinceye kadar çırpılır. Pasta muhallebimiz bu şekilde hazır hale gelmiş olur. Afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }