{ "title": "Pekmezli Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/Pekmezli-Muhallebi-22.jpg", "date": "21.01.2024 01:34:59", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Pekmezli Muhallebi, son zamanlarda özellikle pekmezin çocuklar için olan faydasından sık sık bahsedilmeye başlandı. Özellikle içinde bulunduğumuz soğuk kış aylarında hem kendimize hem çocuklara pekmez içirmek gerekir fakat pek çok kişi pekmezi yoğun tadından dolayı içerek tüketememektedir. Muhallebinin içine karıştırılmış pekmez inanılmaz lezzetli bir tada dönüşüyor. Hal böyle olunca da herkese pekmezli muhallebiyi afiyetle yemek kalıyor. Çocuklarınıza okuldan geldiklerinde zevkle ikram edebileceğiniz besleyici bir ara öğün olan pekmezli muhallebi 5 çaylarınız içinde değişik bir tatlı alternatifi. Pekmez protein, mineral, magnezyum ve özellikle demir açısından son derece zengin bir besin. Aynı zamanda kış aylarında bağışıklığı güçlendirerek pek çok hastalıktan korunmanıza yardımcı bir gıdadır.

Pekmezli Muhallebi için gereken malzemeler
Pekmezli muhallebinin üzerini süslemek için
Pekmezli muhallebi nasıl yapılır?

Muhallebiyi hazırlamak için uygun büyüklükte bir tencereye süt, un, nişasta, toz şeker alınır ve ocağın altı yakılmadan hiçbir topaklanma kalmayıp pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırılır. Pürüzsüz hale gelen muhallebi karışımı kısık ateşte sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamını alıncaya dek pişirilir. Muhallebi çok kolay dip tuttuğu için karıştırmayı bırakmamanız gerekir, aksi takdirde muhallebide yanık bir tat oluşur. Muhallebi piştikten sonra vanilyası ilave edilir ve ocaktan indirilip bir mikser yardımıyla 8-9 dakika kadar çırpılır. Yıkanmış ve kurulanmış kuru üzümler de ilave edilip tekrar karıştırılan muhallebi şık servis kaselerine pay edilir.

Kakao bir çay süzgeci yardımı ile muhallebilerin üzerine serpilir. Son olarak yarım şekilde olan cevizler ile süsleme yapılıp afiyetle yenir.
" } ] }