{ "title": "Petibörlü Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/petibotlu-muhallebi.jpg", "date": "19.01.2024 17:33:38", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Petibörlü muhallebi, yapılışı yönü ile ve içerisinde kullanılan malzemeler nedeni ile en basit muhallebi çeşitlerinden biridir. Oldukça yaygın bir şekilde tüketilen muhallebi, içerisinde kullanılan pötibör ile lezzetini ve görüntü güzelliğini ikiye katlamaktadır. Eğer daha önce hiç petibörlü muhallebi denememiş iseniz kesinlikle bu tatlı türünü denemelisiniz. Petibörlerin muhallebi içerisinde eriyerek daha yumuşak bir yapıyı alması ile farklı lezzetlerin ortaya çıkması ile petibörlü muhallebi yavaş yavaş daha fazla yapılmaya başlamıştır. Oldukça yaygın bir şekilde tüketilen petibörü muhallebi içerisinde farkı aromalar katmak amacı ile farklı malzemeler katabilirsiniz. Özellikle damla sakızı ekleyerek bu muhallebiye damla sakızı aroması katmak zor değildir. Fakat biz normal olan petibörlü muhallebiyi yapacağız. Eğer siz isterseniz farklı eklemeler yapabilirsiniz. Petibörlü muhallebi, aslında süt ile bisküvinin bir araya gelmesi ile oluşan hafif şekerli bir tatlıdır. Bu tatlı sayesinde vücudunuza birçok fayda sağlayabilirsiniz. Çünkü petibörlü bisküvi içerisinde bol bol süt kullanılır. Bu durum özellikle çocuklar için çok büyük faydalar sağlamaktadır. Petibörlü muhallebinin yapılışı son derece basittir. Oldukça kolay ve hızlı bir şekilde yapılan bu bisküvili muhallebiyi yapmak için bazı malzemelere ihtiyaç duyulur.