{ "title": "Petibörlü Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/petibotlu-muhallebi.jpg", "date": "19.01.2024 17:33:38", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Petibörlü muhallebi, yapılışı yönü ile ve içerisinde kullanılan malzemeler nedeni ile en basit muhallebi çeşitlerinden biridir. Oldukça yaygın bir şekilde tüketilen muhallebi, içerisinde kullanılan pötibör ile lezzetini ve görüntü güzelliğini ikiye katlamaktadır. Eğer daha önce hiç petibörlü muhallebi denememiş iseniz kesinlikle bu tatlı türünü denemelisiniz. Petibörlerin muhallebi içerisinde eriyerek daha yumuşak bir yapıyı alması ile farklı lezzetlerin ortaya çıkması ile petibörlü muhallebi yavaş yavaş daha fazla yapılmaya başlamıştır. Oldukça yaygın bir şekilde tüketilen petibörü muhallebi içerisinde farkı aromalar katmak amacı ile farklı malzemeler katabilirsiniz. Özellikle damla sakızı ekleyerek bu muhallebiye damla sakızı aroması katmak zor değildir. Fakat biz normal olan petibörlü muhallebiyi yapacağız. Eğer siz isterseniz farklı eklemeler yapabilirsiniz. Petibörlü muhallebi, aslında süt ile bisküvinin bir araya gelmesi ile oluşan hafif şekerli bir tatlıdır. Bu tatlı sayesinde vücudunuza birçok fayda sağlayabilirsiniz. Çünkü petibörlü bisküvi içerisinde bol bol süt kullanılır. Bu durum özellikle çocuklar için çok büyük faydalar sağlamaktadır. Petibörlü muhallebinin yapılışı son derece basittir. Oldukça kolay ve hızlı bir şekilde yapılan bu bisküvili muhallebiyi yapmak için bazı malzemelere ihtiyaç duyulur.

Petibörlü Muhallebi İçin Gerekli Malzemeleri
Bu kadar az malzeme ile yapacağınız petibörlü muhallebi, tam damak zevkinize uygun ve sizleri rahatsız etmeyecek bir tatlı türüdür. Özellikle üzerinde kullanacağınız Hindistan cevizi, bir yandan petibörlü muhallebiye lezzet katarken, diğer yandan da çok mükemmel bir görünüm kazandıracaktır.

Petibörlü Muhallebi Nasıl Yapılır?

Muhallebiyi insanlar çok farklı şekillerde pişirebilmektedir. Öncelikle bir pişirme kabı içerisine bir litre kadar sütü ekleyerek ocağın altını açın. Sütü ekledikten kısa bir süre sonra bir su bardağı kadar unu da ekleyerek bol bol çırpın. İsterseniz unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Böylece unun süt içerisinde topak haline gelmesini engellemiş olacaksınız. Aksi durumlarda unun topaklanması sizleri oldukça zorlayacaktır.

Un süt içerisinde tamamen eridikten sonra bu malzemeler içerisine yağı ve şekeri ekleyin. Bu malzemeleri ekledikten sonra bol bol karıştırmayı unutmayın. Yağın süt içerisinde tamamen erimesini sağlayın. Tabi ki bu işlem bol bol karıştırma sonrasında gerçekleşecektir. Bu malzemeleri bu şekilde kısık ateşte kaynayana kadar karıştıralım. Ara ara ateşi daha fazla açabilirsiniz.

Malzemeler kaynayana kadar sizlerde bir yandan bir bor cam içerisine petibörleri dizin. Yan yana borcamın dibine dizilen petibörleri düzenli bir şekilde dizin. Tüm petibörleri dizin ve malzemelerin kaynamasını bekleyin. Malzemeler kaynadıktan sonra artık muhallebimizde hazır. Şimdi hazır olan muhallebiyi dizdiğiniz petibörlerin üzerine dökerek dağıtın. Yaptığınız petibörlü muhallebi, en az iki saat boyunca buzdolabında beklemelidir. Artık petibörlü muhallebiyi dilimleyerek üzerine Hindistan cevizi serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }