{ "title": "Pirinç Unlu Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/pirinc-unlu-muhallebi(1).jpg", "date": "20.01.2024 11:21:41", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Pirinç unlu muhallebi, Pirinç unlu muhallebi çocuklarımız için çok sağlıklı bir muhallebi olup, severek tükettikleri tatlılar arasında yer alır. Pirinç unlu muhallebi yapımı da oldukça kolaydır. Zahmet istemeyen bir tatlı türüdür. Çocuklarımız için doyurucu olan ve tadı bakımından çok güzel olan bir tarif olup, mükemmel bir öğün arasıdır. Kemik yapılarını güçlendirerek, büyümelerini hızlandırır. Yetişkinler için ise lezzetli ve sunumu şık bir tariftir. Şimdi ise sizlere pirinç unu muhallebisinin tarifini paylaşalım.

Pirinç unlu muhallebi için gerekli malzemeler
Pirinç unlu muhallebi yapılışı.

Pirinç unlu muhallebi yapmadan önce, geniş bir tencereye şeker ve pirinç unu ekleyelim. Daha sonra içerisine sütü de ilave edip iyice karıştıralım. Bu karışımın iyice karıştırılması şarttır. Aksi takdirde topaklanmalar meydana gelir ve dibine tutma ihtimali de vardır. Tencereyi ateşe koyup altını yakarız, yavaş yavaş karıştırarak muhallebiyi istenilen kıvama gelinceye kadar ağır ağır pişiririz. Bu karışıma isteğe göre vanilya da ekleyip pişirme işlemini tamamlarız. Kıvamına gelen pirinç unlu muhallebiyi şık bir görünümü olan kupalarımıza koyup servise hazır hale getirebiliriz. Kupalar da bulunan pirinç unlu muhallebiyi soğuması için 3- 4 saat dolapta bekletiriz. İsteğe göre üzerine Hindistan cevizi veya fındık, ceviz ezmesi ile şık bir sunum yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }