{ "title": "Portakallı Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/portakalli-muhallebi.jpg", "date": "21.01.2024 09:17:14", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "Portakallı muhallebi hem lezzet yönüyle hem pratik ve kolay yapılması ile hem de içerdiği vitamin içerikli besinler ile herkesin severek yiyebileceği bir tatlı türüdür. İçerdiği portakal sebebi ile vitamin değeri de oldukça yüksektir. Besin değeri bu derece yüksek olan bu tatlının yapılışı da oldukça kolay olduğu için pratikliğiyle de ön plandadır. Özellikle çocukların severek tüketebileceği fiziksel ve bedensel gelişimine de yarar sağlayacak olan bu tatlının yapılışına beraber bakalım.

Portakallı Muhallebi Malzemeleri
Portakallı Muhallebi Nasıl Yapılır?

3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker ve limon tuzu bir kabın içerisine konulur ve kaynamaya bırakılır. Tencerede kaynamaya bırakılan bu şerbet olana kadar başka bir kap içerisinde kalan bir buçuk su bardağı su, bir su bardağı portakal suyu ve bir su bardağı nişasta konularak çırpma teliyle iyice çırpılır. Diğer taraftan kaynamaya bırakılan şerbet kaynamaya başlayınca nişastalı karışım yavaş yavaş tencerede kaynayan şerbetin içine dökülür. Bu işlem yapılırken tencere içerisindeki muhallebi de devamlı olarak hızlı bir şekilde karıştırılır. Nişastalı karışım tamamen aktarıldıktan sonra tencere tekrar kaynamaya bırakılır. Ara ara karıştırılan bu muhallebi koyu bir kıvama gelinceye kadar kaynamaya bırakılır. İstenilen kıvama gelince ocaktan alınır ve ılımaya başlayınca içerisine rendelenmiş portakal kabuğu eklenerek karıştırılır ve muhallebi büyük boy kare borcamın içerisine konulur. Buzdolabında yarım saate yakın bekletildikten sonra çıkarılarak küp-küp kesilir. Üzeri Hindistan ceviziyle süslenerek servise hazır hale getirilir. İsteğe göre mevsiminde bulunan meyveler ile elma, armut, muz gibi vitamin değeri yüksek meyveler ile süslemeler de yapılabilir. İşte lezzet ve vitamin değeri oldukça yüksek olan portakallı muhallebinin yapımı bu kadar basit.

Afiyet olsun.
" } ] }