{ "title": "Rulo Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/Rulo-Muhallebi-88.jpg", "date": "20.01.2024 07:14:26", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "
Rulo Muhallebi, yapımı son derece basit ve her evde bulunan malzemeler ile kolayca hazırlanan pratik bir sütlü tatlıdır. Ani tatlı krizlerinde kısa bir süre içinde hazırlayacağınız ve şık sunumu ile gelen misafirlerinize ikram edebileceğiniz olağanüstü leziz bir tatlıdır. Üstelik diğer sütlü tatlılar gibi oldukça hafif bir tatlıdır. Ayrıca şekerini istediğiniz ölçüde katabilirsiniz. Bu nedenle şeker sorunu olan şeker hastalarının da korkmadan tüketebileceği bir tatlıdır.

Rulo Muhallebi Malzemeleri
Rulo Muhallebi Nasıl Yapılır?

Rulo Muhallebiyi Hazırlamak için öncelikle geniş bir tencereye tereyağı ve unu ekleyerek kokusu çıkana kadar karıştırın. Daha sonra sütü ve şekeri katarak karıştırmaya devam edin. Daha sonra süt kaynamaya başlayınca kıvam vermek için nişastayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar yüksek ateşte karıştırın. Daha sonra Muhallebi kıvamına geldikten sonra şekerli vanilyayı ekleyin ve karıştıramaya devam edin.

Diğer bir tarafta pötibör bisküvileri un haline getirmek için rondodan geçirin. Daha sonra içine tarçını da dökerek iyice tahta bir kaşık yardımı ile harmanlayın. Daha sonra un haline getirdiğiniz pötibör bisküvileri uzun bir borcamın içine ya da tepsiye dökün ve her tarafına yayın. Daha sonra üzerine muhallebiyi ekleyerek her tarafına yayın. Son olarak dilerseniz içine muzu uzunlamasına ya da dilimleyerek dizin. Muhallebinin kalıp gibi tutması için öncelikle oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Muhallebi kalıp gibi tuttuktan sonra rulo şeklinde sarın. Daha sonra arzu ettiğiniz büyüklükde dilimleyerek servis edin. Dilerseniz tabağın kenarını çikolata sosu ile süsleyerek şık bir sunum ile servis edebilirsiniz.

Önemli Not: Rulo muhallebiyi hazırlarken yapım aşamasında eğer muhallebi kalıp gibi tutmaz ve cıvık olursa kalıp gibi tutması için nişasta oranı çok önemlidir. Bu nedenle kıvama gelmediği zaman yarım çay bardağı su ile bir tatlı kaşığı ya da bir yemek kaşığı muhallebinin kıvamına göre nişastayı ekleyip çırpın ve yavaşça muhallebinin içine katın. Eğer muhallebi katılaşır ve normal muhallebi kıvamından daha katı olursa, o zaman sütü biraz ısıtın ve muhallebi yumuşayana kadar yavaş yavaş ılık sütü ekleyin. Böylelikle muhallebi normal kıvama gelecektir.
" } ] }