{ "title": "Sade Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/sade-muhallebi.jpg", "date": "27.01.2024 09:27:33", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Sade muhallebi, yapımı ile oldukça kolay bir tatlı olup, çocuklarımız tarafından da sevilerek yenilir. Ayrıca süt içmeyen çocuklara değişik bir tarif olup, kalsiyum açısından da çok faydalı bir tatlı tarifi olacaktır. Sade muhallebi ile misafirlerimize de şık bir sunum ile servis yapıldığı takdirde ağızlarında güzel bir tat bırakacak tariftir.

Sade muhallebi için gerekli olan malzemeler
Sade Muhallebi Nasıl Yapılır?

Sade muhallebi yapımı ile ilgili, bu tatlının tarifi çok zor olmamakla birlikte, çocuklarınızla beraber yapabileceğimiz en kolay tatlılardan bir tariftir. Sade muhallebi yapmaya başlayabiliriz. Öncelikle derin bir tencereye süt ve şekeri koyup iyice karıştıralım. Daha sonra içerisine nişastayı da ekleyip, karıştırmaya devam edelim. Sonra tenceremizi ateşe koyarak, Altına yakalım. Kısık ateşte karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş pişirelim. Dibine tutmamasına dikkat edelim. Ayrıca az karıştırıldığı takdirde topaklanmalar meydana gelir, bu sebeple sürekli karıştırmaya devam edelim. Kaynamaya başlamadan önce çerisinde vanilyayı da ilave edelim. İstenilen kıvama gelince ateşten alıp çok şık şekilde servis edilebilecek kupları veya kaselere boşaltalım. İsteğe göre üzerine ceviz, fındık, badem ilave ederek, bir tutam da tarçın serperek servise hazır hale getirelim. Dolapta 3-4 saat bekletip iyice istenilen soğukluğa geldiğinde servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }