{ "title": "Sakızlı Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/sakizli-muhallebi(1).jpg", "date": "21.01.2024 07:52:14", "author": "Onur Nuh Kadak", "article": [ { "article": "Sakızlı muhallebi, Damla sakızının sütlü tatlılara verdiği tatla bilinir. Sakızlı muhallebinin tadına tat kattığını söyleyebiliriz. Bu yüzden çok kullanılır. Bu yüzden sevdiğimiz tatlılardan biridir. Sakızlı muhallebi gerek yapımı olsun gerek ise seçilen malzemeler olsun oldukça kolay bir yapılışa sahiptir. Pratik tariflerimizin arasına kolayca koyabiliriz. Genellikle de mutfaklarımızda kolayca bulduğumuz malzemelerden oluşuyor bu tatlı türümüz.

Sakızlı muhallebi malzemeler
Sakızlı muhallebi nasıl yapılır?

Sakızı bir tutam şeker ile havana koyuyoruz ve bu iki malzemeyi toz haline gelene kadar dövün, bir kenarda diğer malzemeler hazırlanana kadar bekletin. Sakız dışında tüm malzemeleri kalın tabanlı, geniş bir tencere içinde çırpma teli ile iyice karıştırın. Ateşin üstüne koyun. Tahta kaşık ile devamlı karıştırarak orta veya kısık ateşte kaynatın bu olay ortasından göbek atana kadar diyebiliriz. Bu olay gerçekleştikten sonra ateş üzerinden alın. En son olarak damla sakızını ilave ediyoruz. Muhallebiyi sıcak tencerenin içinde çırpma teli ile 10 dakika veya mikser ile bu olayı 5 dakika çırpıyoruz. Bu olayda hava kabarcıkları girerek muhallebiyi kabartacak. Çırpma telini havaya kaldırdığınızda muhallebinin sakız gibi uzadığını göreceğiz. Yüksek kenarlı servis kabını su ile ısıtalım. Muhallebiyi servis kabına döküp en az olarak iki saat soğumaya bırakıyoruz. Sonra dilim dilim kesip sade olarak veya kaymaklı dondurma ile servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }