{ "title": "Şehriyeli Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/Sehriyeli-Muhallebi-78.jpg", "date": "21.01.2024 10:49:21", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "Şehriyeli muhallebi; denilince hemen şaşırmayın. Şehriye mutfaklarımızda pilav, salata, çorba o kadar çok şeyin içerinde kullanılmaktadır ki bir de tatlı da kullanırsak hiç eksiği kalmamış olur. Aslında pek çoğumuz kadayıflı muhallebi tatlısını evimizde bir defa yapmışızdır ya da en azından bir kez yemişizdir. Kadayıflı muhallebinin yapımında kullanılan tel kadayıfın kavrularak kızartılması gerekiyor. Kadayıfın tatlıda kullanılacak kıvama gelebilmesi içinde yaklaşık yarım saat bir çaba sarf edilmesi gerekir. Çünkü kadayıfların ufalanması da vakit almaktadır. İşte dar vakitlerde veya aniden gelen misafirleriniz için yapacağınız kadayıflı muhallebi tatlınızda daha pratik olsun diye tel şehriye de kullanabilirsiniz. Bazen yakınımızda kadayıf satan bir yer bulamasak bile mutfaklarımızdan eksik olmayan tel şehriye imdadımıza yetişir. Aslında muhallebiyi kadayıf ile yaptığımızda kavrulma aşamasında kadayıf dağılırken tel şehriyenin böyle bir riski yoktur ve hepsi aynı boyuttadır. Ama lezzet açısından bir karşılaştırma yapmak gerekirse kadayıf ile hazırlanan muhallebi benim damak zevkime daha uygundur. İşiniz hiç zor değil ama yine de kolay gelsin.