{ "title": "Su Muhallebisi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/su-muhallebisi.jpg", "date": "19.01.2024 04:26:38", "author": "BURCU YALÇIN", "article": [ { "article": "Su Muhallebisi; bu tarif, tatlı tarifleri arasında en sık yapılan ve en kolay olanıdır. Su muhallebisi az bir malzemeyle ve kısa sürede yapılmaktadır. Osmanlı mutfağının geleneksel tatlıları arasında yer alır. Yağ ve yumurta gibi muhallebinin kalorisini artırıcı malzemeler olmadığı için şeker miktarı az tutularak yapılırsa harika bir diyet tatlısına da dönüşmektedir. Şimdi tarifimizi verelim ve ne kadar pratik olduğunu sizde anlayın işte gerekli malzemeler;

Su Muhallebisi İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri İçin (İsteğe ve tercihe göre)
Su Muhallebisi Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencere alalım ve içine su ve sütü dökelim. Üzerine de nişastayı dökerek topaklanması gidene kadar çırpalım. Tamamen karışan malzemeyi pişirmek üzere ocağa alalım. Karıştırarak pişirmeye devam edelim ve karışım hafif koyulaşınca şekeri ilave edelim. Şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edelim. Şeker eridikten sonra tencere ocaktan alınır ve tam bu esnada son kalan malzememiz vanilya eklenir ve karıştırılır. Vanilya kokusunun olması için onu en sona kullandım pişirmek istemedim. Hangi kalıp türünü kullanacaksanız seçiniz ve içini ıslatın. Ben küçük kek kalıplarını kullanmak istiyorum şekil ve görsellik açısından çok güzel durmaktadır. Küçük kek kalıplarının içini ıslattıktan sonra elde edilen muhallebi bu kalıplara dökülür ve dinlemesi için buzdolabına konulur. Buzdolabında isteğe bağlı olarak bir gün boyunca dinlendirebilirsiniz. İsterseniz de hemen ikram etmeniz gerekiyorsa 2 saat dinlenmesi yeterlidir.

Dinlenen kek kalıbındaki su muhallebisi servise hazırdır. İkram edeceğiniz zaman üzerine tercihinize göre gül suyu ve pudra şekeri serperek ya da meyve soslarıyla renklendirerek sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }