{ "title": "Sütlü İrmikli Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/Sutlu-Irmikli-Muhallebi-29.jpg", "date": "19.01.2024 01:44:44", "author": "Hanife GEZER", "article": [ { "article": "
Sütlü İrmikli Muhallebi: Sütlü tatlılar her zaman damak zevkimize ve midemize hitap etmiştir. Sütlü tatlılar Türk mutfağında her zaman ayrı bir yere sahip olmuştur. Süt ve irmik ile yapılan bu muhallebi damaklarda uzun süre tadını bırakacaktır. Yapılması kolay ve hafif bir tatlı olması ile başka bir özelliğidir. Her daim yapacağınız gerek günlerinizde gerekse yemek sofralarınızda yer alacaktır. Sunumu için farklı kalıplar kullanarak gözlere de hitap edebilirsiniz.

Sütlü İrmikli Muhallebinin Malzemeleri
Sütlü İrmikli Muhallebi Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerenin içine 1 litre sütünüzü dökün. Üzerine un, toz şeker ve irmiği, yumurtayı ilave edin. Çırpma teli ile karıştırarak pişirmeye başlayın. Pişirme için ocağı orta derecede ayarlayın. Koyulaşmaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Koyu kıvama gelince margarin ve vanilyayı ilave edin. Ocağın altını kısarak 1-2 dakika daha pişirin. Ocağı kapadıktan sonra 5 dakika ılımaya bırakalım. Ilıyan karışımı mikser yardımı ile 2- 3 dakika çırpın. Çırpma işlemi bitince muhallebiyi küçük cam taslara boşaltın. Cam tasları muhallebiyi dökmeden önce ıslatırsanız ters çevirerek çıkarabilirsiniz. Ters çıkarılan muhallebinin üzerine çikolata sosu dökerek güzel bir servis hazırlayabilirsiniz. Veya önceden ıslatılmış kare borcam içne dökebilirsiniz. Kare tepsiden kare şeklinde keserek servis edebilirsiniz. Sütlü irmikli muhallebiyi bisküvi çeşitleri ile pastaya dönüştürebilirsiniz. Sütlü irmikli muhallebinin üzerine dilerseniz renkli tatlı soslar yaparak sunuma hazırlayabilirsiniz. Sütlü irmikli muhallebinin üzerine sos dökmezseniz hindista cevizi, fındık, badem ve ceviz ile süsleyebilirsiniz. Sütlü irmikli muhallebi sade ya da sos ile her türlü severek yiyeceğiniz bir tatlıdır.
" } ] }