{ "title": "Sütlü Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/sutlu-muhallebi(1).jpg", "date": "21.01.2024 09:57:22", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Sütlü Muhallebi, Muhallebi hemen hemen her yörede yapılan bir tatlıdır. Her damağa hitap eder. Özellikle çocuklar ve bebekler severek tüketirler. Muhallebinin birçok çeşidi yapılır. Muhallebi tek başına tüketildiği gibi, pasta ve tatlılarda da kullanılır. Biz bugün kolay ve pratik olan bir tarif yapalım. Sütlü muhallebi tarifi, bu tatlıyı misafirlerinize ve ailenize gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz.

Sütlü Muhallebi Malzemeleri
Sütlü Muhallebi Nasıl Yapılır?

İlk önce sütü, unu ve nişastayı bir tencereye alalım. Sonra tencereyi ocağa alıp karıştırarak topaklanmadan pişirelim. Daha sonra kaynamaya yakın şeker ve vanilyayı ekleyelim. Kaynamaya başladıktan sonra margarini de ilave edip karıştıralım. Bir takla daha kaynatıp ocağı kapatalım ve biraz soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra bir kalıba ya da bir bardağa koyalım. Sonra dolabın buzluğuna koyalım ve bir saat kadar bekletelim. Bir saat beklettikten sonra dolaptan alıp dilimleyin ve Hindistan cevizine bulayın. Bir tabağa dizip buzdolabına kaldırın 3, 4 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
" } ] }