{ "title": "Tahinli Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/Tahinli-Muhallebi-38.jpg", "date": "20.01.2024 08:08:59", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "
Tahinli Muhallebi hem kolay hem de lezzet açısından oldukça iyi olan bu tarif özelikle de içinde bulunan tahinden dolayı da soğuk kış günlerinde de rahatlıkla tüketebileceğiniz bir tatlı olduğunu söyleyebilirim. Sunumu ile de göz doldurduğu için misafirleriniz içinde tercih edebileceğiniz bir tatlıdır. İçinde bulunan tahinden dolayı ağır olacağını düşünmeyin çünkü süt ile birleştiği için hafif olacaktır. Şimdi tahinli muhallebi nasıl yapılır sizlerle bunun tarifini paylaşacağım.

Tahinli Muhallebi Tarifinin Malzemeleri
Tahinli Muhallebi Tarifini Nasıl Yapılır?

Muhallebiyi yapacağınız uygun bir tencere içerisine üç yemek kaşığı un, üç yemek kaşığı buğday nişastası, bir su bardağı toz şekeri ve bir adet yumurta sarısını alın ve üzerine bir litre sütü yavaş yavaş ilave ederek ocağın üzerine alın. Sürekli karıştırmak şartı ile muhallebinizi pişirmeye başlayın. Koyulaşıp ve pişen muhallebinizi çırpma kabının içine boşaltın ve biraz soğumasını bekleyin. İlk sıcağı çıkan muhallebinin içine bir su bardağı tahini ilave ederek mikser yardımı ile iyice çırpın. Hazır olan muhallebinizi kaseler veya kuplara paylaştırın. Bu ölçü ile yaklaşık olarak sekiz on kâse çıkacaktır. Bir gece buzdolabında bekletin. Servis edeceğiniz sırada üzerine bir yemek kaşığı dut pekmezi ve kavrulmuş susam dökün. Tahinli muhallebi hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
" } ] }