{ "title": "Tavuk Göğsü Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/Tavuk-Gogsu-Muhallebi-97.jpg", "date": "20.01.2024 05:06:29", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Tavuk göğsü muhallebi, bu tarif gayet kolay bir şekilde hazırlanan ve son derece lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tarifte iki farklı yöntem kullanılarak da yapılabilir. Biri gerçek tavuk göğsü, diğeri de yalancı tavuk göğsü. Ben bugün size kolayca hazırlanan evde bulunan malzemelerle yapabileceğiniz bir tarif vereceğim sizlere. Sizde bu tarifi yaparak misafirlerinize görsel bir şölen sunabilirsiniz. Ayrıca en fazla 15 dakika ayırarak yapıp yiyebilirsiniz. Sadece püf noktası olarak tepsinin altına Hindistan cevizi veya biraz sıvı yağ sürerek Hindistan cevizi serperek üzerine tavuk göğsü muhallebisini sermenizdir. Bu işlem tepsiden rahatça kaldırmanıza yarar.

Tavuk göğsü muhallebi malzemeleri
Tavuk göğsü muhallebi nasıl yapılır?

Öncelikle sütü ölçerek muhallebiyi pişireceğiniz orta boy büyüklükte bir tencerede bir su bardağından biraz fazla un ve bir su bardağı toz şeker koyarak iyice topak kalmayacak şekilde çırpın ve ocağın üzerine koyun. Orta ateşte sürekli olarak karıştırarak kaynamasını bekleyin. Tavuk göğsü muhallebisinde sürekli olarak karıştırarak pişirmek çok önemli bir noktadır. Hem muhallebiyi sakız gibi birbirine bağlar hem de topak kalmasını önler. Tavuk göğsü muhallebisi kaynamaya yakın içine yarım paket margarin veya tereyağı ekleyerek karıştırın ve kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve altını kapatın. Ocaktan alıp içine bir paket vanilya ilave edin ve bir mikser yardımıyla yaklaşık olarak 4-5 dakika kadar iyice çırpın. Önce ıslatarak Hindistan cevizi serpilmiş fırın tepsisine veya yağlanmış Hindistan cevizi serpilmiş fırın tepsisine pisirdigimiz tavuk göğsü muhallebisini yayarak gezdirin ve soğuması için biraz bekleyin. Soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve soğuk olarak servis yapın. Üzerine öğütülmüş ceviz içi serperek ve isterseniz biraz tarçında serperek servis tabağına alın. Tavuk göğsü muhallebi tarifi hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }