{ "title": "Tel Şehriyeli Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/Tel-Sehriyeli-Muhallebi-68.jpg", "date": "19.01.2024 08:59:22", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Tel Şehriyeli Muhallebi, Klasik muhallebi tatlarının dışında alternatif arayanlar için son derece ideal bir tatlıdır. Özellikle sunumu ile göz dolduran ve davetler ya da kabul günleri için övgüler toplayabilecek hem lezzetli hem de görünümü güzel bir tatlıdır. Tel şehriye ile hazırlanan muhallebiye halk arasında kuş yuvası muhallebisi de denilir. Yapımı kolay lezzeti güzel ve sunumu göz dolduran bir tatlıdır. Her evde olan malzemeler ile kolaylıkla ve uygun fiyatlarla hazırlanabilir ve hem ailenize hem de sevdiklerinize güvenle ikram edebilirsiniz. Sıcak yaz akşamlarında dondurmaya alternatif olarak hazırlayabilir ve kalori korkusu olmadan güvenle bu hafif tatlıyı tüketebilirsiniz.

Tel Şehriyeli Muhallebi Malzemeleri
Tel Şehriyeli Muhallebi Nasıl Yapılır?

Tel şehriyeli muhallebi hazırlamak için öncelikle tel şehriyeler bir çorba kaşığı tereyağı ile bir tava içinde tatlı bir kahverengi renk alana kadar kavrulur ve ocaktan alınınca tercihe göre çekilmiş fındık ya da ceviz ile karıştırılıp soğuması için bir kenara alınır. Muhallebiyi hazırlamak için öncelikle un, nişasta ve şeker derin bir tencereye alınır ve karıştırılır bir litre süt eklenerek kaynayana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılarak birkaç dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır. Ocaktan alınan muhallebinin içine tereyağı ve vanilya eklenir ve mikserin önce düşük daha sonra hızlı devri ile dört beş dakika karıştırılır. Muhallebi nispeten katı olmalıdır. Bir servis kabı içine önce kavrulan tel şehriyelerle kuş yuvasına benzer bir çanak oluşturulur ve sonra ortasına muhallebi eklenir. Tüm muhallebi bu şekilde hazırlandıktan sonra isteğe göre süslenip servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }