{ "title": "Un Muhallebisi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/Un-Muhallebisi-94.jpg", "date": "22.01.2024 01:11:25", "author": "Handan özkahraman", "article": [ { "article": "Un muhallebisi, kolay ve bir o kadar da lezzetli bir muhallebi çeşididir. Çocuklar için içerisinde bol derecede vitamin bulunan un muhallebisi, kilo alımlarında yardımcı olan bir tatlıdır.

Un muhallebisi malzemeleri
Un muhallebisi nasıl yapılır?

Orta boy bir tencereye, öncelikle un, şeker, vanilya konulur ve karıştırılır. Önce kuru malzemeleri koyuyoruz ki süt döktüğümüz zaman un topaklanmasın. Sonrasında sütü döküp karıştırmaya başlıyoruz. Daha sonra margarini de koyup kaynayıncaya kadar devamlı karıştırıyoruz. Devamlı karıştırmamızın amacı dibinin tutmamasını sağlamak ve topaklanmasını önlemek. Kaynamaya başlayınca ister kaynayan un muhallebisinin içerisine, isterseniz de üzerine tarçın ve fındıkta koyabilirsiniz. Ben tarçını da fındığı da içerisine koyuyorum, daha lezzetli oluyor. Tarçın koku verdiğinden, içerisine koyunca daha çok yakıştığını düşünüyorum. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp bir dakika daha karıştırmaya devam ederseniz daha akışkan bir kıvam almasını sağlamış olursunuz. Sonrasında yaptığınız un muhallebisini kaselere boşaltarak, buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra, soğuyunca servis yapabilirsiniz. Üzerine Hindistan cevizi ya da yeşil fıstık ezip sunumu güzelleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }