{ "title": "Vişne Soslu Muhallebi Tarifi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/Visne-Soslu-Muhallebi-Tarifi-34.jpg", "date": "20.01.2024 00:08:00", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "
Vişne Soslu Muhallebi hem sıcak yaz günleri için ferahlatıcı bir tatlı hem de davet sofraları ve gün davetleri için göz dolduran bir ikramdır. Vişne soslu muhallebinin yapımı son derece kolay ve evde hazırlanabilecek malzemeler ile uygun fiyatlara yapılabilir. Dondurmaya iyi bir alternatif olabileceği gibi ayrıca kalorisi düşük ve hafif bir tatlıdır. Yeni bebek sahibi olmuş genç annelerin beslenmesi ve süt verilen dönemde güvenle tüketebilecekleri bir tatlıdır. Çocuklarına güvenle nasıl yapıldığından emin oldukları tatlıları yedirmek isteyen anneler için ideal bir seçimdir.

Vişne Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeleri
Vişne Soslu Muhallebi Nasıl Yapılır?

Vişne soslu muhallebiye önce muhallebi kısmı yapılarak başlanır. Bir su bardağı şeker, beş yemek kaşığı un ve beş yemek kaşığı nişasta bir tencereye alınır ve karıştırılır. Üzerine bir litre soğuk süt eklenir ve kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha kısık ateşte pişirilir ve ocaktan alınır içine tereyağı ve vanilya eklenerek mikserin önce düşük daha sonra yüksek devrinde yaklaşık beş dakika karıştırılır. Vanilya kabuk olarak kullanılacak ise pişirme sırasında muhallebiye katılır ve ocaktan alınınca vanilya kabuğu içinden çıkarılır. Isıya dayanıklı cam bir kaba alınıp oda ısısına gelmesi beklenir. Muhallebi soğurken vişne sosu hazırlanır.

Vişne sosu için bir sos tavasına bir bardak vişne suyu ve bir yemek kaşığı mısır nişastası eklenir vişne suyunun şeker oranı yetersiz ise içine bir yemek kaşığı şeker eklenebilir. Kaynayıp koyu boza kıvamı alana kadar pişirilir ve ocaktan alınır. Birkaç dakika soğuması için sürekli karıştırılır ve kabuk bağlaması önlenir. Muhallebi ve sos oda ısısına gelince vişne sosu muhallebinin üzerine dökülüp tamamen kaplanır ve tane vişneler ile süslenerek Vişne soslu muhallebi servis yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }