{ "title": "Vişne Sulu Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/Visne-Sulu-Muhallebi-59.jpg", "date": "19.01.2024 18:30:03", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Vişne sulu muhallebi; adını belki ilk duyduğunuzda garip karşılayabilirsiniz ancak yediğinizde tüm ön yargılarınız kaybolacaktır. Muhallebi vişne suyunun ekşi tadı ile birleşince yaz mevsimi için ideal bir tat halini almaktadır. Eskiden bize çok farklı ve lezzetli gelen tatlar artık bizim için eskisi kadar özel değil. Bunun en temel sebebi ise günümüzde tattığımız çeşitliğin artması ve buna bağlı olarak damak zevkimizin iyice gelişmesidir. Eskiden annem su ve nişasta ile muhallebi yaptığında hepimiz üzerine çökerdik oysaki şimdi bırakın su ile yapılan muhallebiyi sütlü muhallebi bile basit bir tatlı olarak gelmektedir. İşte vişne suyu ile hazırlayacağınız bu tarifi sayesinde muhallebiyi sıradan ve basit olmaktan çıkartım misafirlerinizin gözünde farklı bir yere taşıyacaksınız. Ben bu tatlının vişneli olan kısmı için özellikle vanilyalı puding kullanmayı tercih ediyorum.

Vişne sulu yulaf unundan muhallebi için malzemeler
Vişne sulu yulaf unundan muhallebi nasıl yapılır?

Vişne sulu muhallebinin yapımı için öncelikle soğuk sütü bir çorba tenceresine boşaltın. Üzerine un ve şekeri ilave ederek kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynamaya başladığında yaklaşık 5 dakika boyunca kaynatmaya devem edin. Böylece un kokusu tamamen kaybolur. Muhallebi piştiğinde ocaktan alın ve içerisine tereyağı ve vanilyayı ilave ederek erimesini sağlayın.

Diğer taraftan bir tencerenin içerisine vişne suyunu boşaltın ve üzerine pudingi de ekleyerek klasik puding şeklinde pişirin. Daha sonra bisküvileri robottan geçirerek toz haline getirin. Kupların içerisine birer çorba kaşığı ufalanmış bisküvi doldurun. Üzerine de muhallebileri paylaştırın. Kalan bisküvilerinde istediğiniz kadarını muhallebinin üzerine yayın. En üstüne ise vişne suyu ile yaptığınız muhallebiyi eşit miktarda dağıtın. Vişne sulu muhallebi hazır. Kupların ağzını streçleyerek buzdolabına kaldırın ve soğuk olarak servis yapın. Evinizde donmuş vişne ya da vişne reçeli varsa meyvesi ile üzerini süsleyebilirsiniz. Vişne sulu muhallebi saydam olduğunda üstten bakıldığında ortadaki bisküviler görünür. Hatta bisküvinin tam ortasına meyve koyarsanız böyle daha şık bir görüntü de yakalayabilirsiniz.
" } ] }