{ "title": "Yalancı Muhallebi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/yalanci-muhallebi.jpg", "date": "21.01.2024 02:09:57", "author": "Hülya Ellikçi", "article": [ { "article": "Yalancı Muhallebi, uzun saatler aç kalan kişilerin kan şekerinin düşmesini önlemek amacıyla pratik bir şekilde hazırlanabilecek tatlılar arasında yer alıyor. Tatlı krizine girdiğiniz zaman, yemek sonrası misafirlerinize tatlı bir şeyler ikram etmek istediğiniz zaman rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu muhallebi tarifi sayesinde mutfakta yeterince deneyimli olmasanız bile herkes tarafından beğenilen lezzetler hazırlayabilmeniz mümkün olacaktır.

Yalancı Muhallebi Malzemeleri
Yalancı Muhallebi Nasıl Yapılır?

İlk olarak tereyağı bir tencerede eritiyoruz. Eriyen tereyağının içine unu ekleyerek sürekli karıştırıyoruz. 2-3 dakika boyunca unu kavurduktan sonra tencereye yavaş yavaş sütü ekleyerek hızlıca karıştırmaya devam ediyoruz. Karışım pürüzsüz bir kıvam haline gelinceye dek sürekli karıştırmaya devam ediyoruz. Gerekiyorsa blenderden geçirip topaksız olmasına özen gösteriyoruz. Son olarak muhallebi karışımının içine şekeri ve dövdüğümüz damla sakızını ekleyerek karışım koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Ocaktan aldıktan sonra soğuması için sürekli karıştırmaya devam ediyoruz. Muhallebi ılık hale gelince kaplara doldurup buzdolabına kaldırıyoruz ve 2 saat buzdolabında bekletip servis ediyoruz.
" } ] }