{ "title": "Yumurtalı Muhallebi Tarifi", "image": "https://www.muhallebi.gen.tr/images/yumurtali-muhallebi-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 12:45:36", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Yumurtalı muhallebi tarifi, birçok kişi arasında araştırma konusu olmaktadır. Çünkü insanlar genellikle pirinç muhallebisi ya da diğer klasik muhallebilerine alışarak bu muhallebileri yapmaktadır. Fakat yumurtalı muhallebi çok fala duyulmamış ve bu durum nedeni ile insanlar tarafından yapılmayan bir tatlıdır. Yumurtalı muhallebi birçok insanın damak zevkine uygunluk gösteren mükemmel bir yiyecektir. Özellikle içerisinde kullanılan yumurta muhallebiye farklı bir tat ve az da olsa farklı bir koku katar. Yumurtalı muhallebi tarifinde diğer malzemelere oranla yumurtalı muhallebi çok daha az kullanılmaktadır. Fakat her ne kadar az kullanılsa bile yumurtalı muhallebi içerisindeki yumurtanın varlığı anlaşılmaktadır. Yumurtalı muhallebi tarifine aynı zamanda saray yumurtası da denilmektedir. Bu nedenle bazı insanlardan bu muhallebiye saray muhallebisi denildiğini göreceksiniz. Aslında her ikisi de aynı şeydir. Yumurtalı muhallebi tarifi ile bu muhallebiyi çok rahat bir şekilde yapacaksınız. Asıl önemli olan bu tarifi aynı şekilde uygulamanızdır Çünkü Tarif uygulanırken herhangi bir malzemenin unutulması ya da eksik kullanılması durumunda yumurtalı muhallebiden beklenen lezzet alınamamaktadır. Sizlerde tarifimi çok dikkatli bir şekilde okuyarak bu tatlıyı aileniz için yapabilirsiniz.

Yumurtalı Muhallebi İçin Gerekli Malzemeleri
Yumurtalı muhallebi tarifi içerisinde kullanılan malzemeler diğer muhallebi tariflerine göre daha çeşitlidir. Bu durum yapacağınız muhallebinin çok daha farklı ve mükemmel lezzetler alacağınızı daha en baştan göstermektedir. Gerekli olan malzemeleri eksiksiz olarak hazırladıktan sonra yapılış aşamasına geçebilirsiniz. Bu aşamaya geçmeden önce belirtmek isterim ki ceviz yerine diğer kuru yemişleri de kullanabilirsiniz.

Yumurtalı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Öncelikle yapılış aşamasına geçer geçmez elimizde bulunan ceviz içlerini iyice havan yardımı ile dövelim. Eğer isterseniz ceviz içlerini robota çekerek de hazır hale getirebilirsiniz. Eğer robot kullanacaksanız kesinlikle aşırı ezmemeye dikkat edin. Daha sonra elimizde bulunan beş su bardağı sütü bir tencereye ekleyerek kısık ateşte ısıtın. Böylece diğer adıma geçebilirsiniz.

Süt bir kap içerisinde ısınırken sizlerde ayrı bir kap içerisine yumurtanın sarısı ile şekeri karıştırın. Bu iki malzemeyi bol bol karıştırarak yaptığınız karışımı süte ekleyin. Karışım içerisinde bulunan şekerin erimesi için sütü bol bol karıştırın. Şekerin tam olarak eridiğine emin olduktan sonra ocağı kapatın. Ocağı kapatmak için çok fazla beklememelisiniz. Yani sütün aşırı sıcak olmasına gerek yoktur.

Bu adımda ise başka bir kap içerisinde malzemelerde bahsettiğimiz kadar margarini ateşte eritin. Yağın tamamı eridikten sonra üzerine unu ilave ederek unu bu şekilde kavurmaya başlayın. Daha sonra ise kavurmuş olduğunuz un içerisine ısıttığınız ve şeker ile karıştırdığınız sütü ekleyerek bol bol karıştırın. Bu malzemeler muhallebi kıvamına gelene kadar ocak içerisinde sürekli olarak karıştırın. Aksi durumda dibi yanabilir. Bu nedenle biraz dikkatli olmanız gerekecektir.

Artık yumurtalı muhallebi tarifi uygulanışının sonlarına geldik. Şimdi ocağı kapatarak ardından hemen vanilyayı ekleyerek bol bol karıştırın. Karıştırma işlemini yaklaşık olarak 5 dakika yapın ve yumurtalı muhallebinin tam olarak soğumasını sağlayın. Hazır olan muhallebiyi dibini ıslattığınız bor cam içerisine ekleyerek üzerine de dövülmüş cevizi ekleyin. Muhallebinizi 1 saat buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun.
" } ] }