İlk olarak küçük bir tencerenin içerisine suyu ve nişastayı koyarak, hiçbir pütür kalmayana kadar, iyice karıştırıyoruz.
Daha sonra ateşi yakarak, tencereyi koyuyoruz. Kısık ateşte yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Bu arada koyulan suyun, oda sıcaklığında olması oldukça önemlidir. Sıcak su, nişasta da topaklanma yapacağından, koyulmaması önerilmektedir. Anne sütü ile muhallebi bu sebepten dolayı, ılık su ile yapılmalıdır. Yavaş yavaş karıştırılıp pişirdiğimiz muhallebinin altını kapatarak, biraz soğuması için bir kenarda bekletiyoruz. Biraz ılıdıktan sonra, içerisine anne sütünü de ekleyerek, iyice karıştırıyoruz. Daha sonra bebeğinize bir kaşık yardımı ile yedirebilirsiniz.
Afiyet olsun.