Nișastalı Muhallebi Gün içerisinde tatlı krizinin ne zaman ortaya çıkacağı belli değildir. Bazen şerbetli bazen de sütlü tatlılar bu gibi durumlarda hayat kurtarıcı olabilmektedir. Şerbetli tatlıların kalorisi sütlü tatlılara göre daha yüksek ve yapımı da bir o kadar zordur. Bu sebeple hafif, sütlü tatlılar daha sık tercih edilmelidir. Bu yazımda sizler için hem pratik hem de çok lezzetli bir tatlı türü olan nișastalı muhallebi tarifini yazdım. Umarım beğenirsiniz. Nișastalı Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler
Nișastalı Muhallebi Nasıl Yapılır? Nișastalı muhallebiyi yapmak için ilk olarak, derin bir tencerenin içine 1 kilogram orta yağlı soğuk süt, tepeleme 3 yemek kaşığı mısır nișastası ve 6 yemek kaşığı toz şeker koyulup, bir çırpıcı yardımı ile iyice çırpılır. Daha sonra, içinde malzemeler olan tencere ocağa alınır ve yavaş yavaş karıştırma işlemine devam edilerek kaynatılır. Kaynamak üzere olan malzemelerin içine 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir ve karıştırılır. Tereyağı eriyince ve muhallebi kaynayınca (üzeri boncuk boncuk oluyorsa kaynamış demektir) ocağın altı kapatılır. Tüm malzemeler son kez mikserden geçirilir ve bir kepçe ile servis kaselerine boşaltılır. Kaselerin üzerine göz kararı tarçın dökülür ve yarım saat dışarıda, 1 saat kadar da buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir. Süsleme Önerileri Ben süslemesi için tarçın tercih ediyorum. İsteyenler Hindistan cevizi, kakao veya farklı meyveler kullanarak da süsleyebilirler. Ayrıca, muhallebinin üzerine dökülen nar taneleri veya ince dilimlenmiş çilekler de görsel ve lezzet açısından hoş bir seçenek olabilir. Ekstra Bilgiler Nișastalı muhallebi, özellikle yaz aylarında soğuk olarak tüketildiğinde serinletici bir etki yaratır. Ayrıca, bu tatlının kalorisinin düşük olması, diyet yapanlar için de ideal bir seçenek olmasını sağlar. Muhallebiyi yaparken kullanılan nișastanın kalitesi, tatlının kıvamını ve lezzetini doğrudan etkiler, bu nedenle kaliteli bir nișasta kullanılması önerilir. Afiyet olsun. |