Tel Kadayifli Muhallebi Tel Kadayifli Muhallebi, şerbetli ve sütlü tatlıları sevenlerin en çok tercih ettiği tatlı türlerinden biridir. Özellikle Ramazan aylarında sıklıkla yapılır. Hafif ve lezzetli olduğu için iftardan sonra tatlı olarak tüketilir. Yapılışı bakımından da oldukça kolay ve çabuk hazırlanabilir. Görünümüyle de dikkat çeken bu tatlı, yemek davetlerinde sıkça tercih edilir. Tel Kadayifli Muhallebi Malzemeleri
Muhallebi İçin
Tel Kadayifli Muhallebi Nasıl Yapılır? Tel kadayıf ince ince kırılır. Teflon tavaya tereyağı konur ve eritilir. Şeker ve ince ince kırılan tel kadayıflar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine dövülmüş cevizler ilave edilir ve bir süre daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır ve soğuması için bekletilir. Kadayıflar soğurken, muhallebi hazırlanır. Derin bir tencereye süt, un, mısır nişastası, toz şeker ve yumurta sarısı konarak ocakta kaynatılır. Muhallebi kaynadıktan sonra 3 dakika daha pişirilir ve ardından ocaktan alınarak 10-15 dakika soğutulur. Soğuyan karışıma vanilya ve krema eklenerek mikser yardımıyla karıştırılır ve koyu bir kıvam elde edilir. Orta büyüklükte bir borcamın içine kavrulmuş tel kadayıfın yarısı dökülür ve her yerine eşit şekilde yayılır. Üzerine hazırlanan muhallebi dökülür ve kadayıfın her yerine sürülür. Daha sonra kalan tel kadayıf tekrar muhallebinin üzerine serilir. Tatlı, soğuması için buzdolabına konur ve 1-2 saat bekletilir. Soğuduktan sonra servis edilecek tabaklara konularak servis edilir. Afiyet Olsun. |