Sakızlı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Sakızlı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı muhallebi, Damla sakızının sütlü tatlılara verdiği tatla bilinir. Sakızlı muhallebinin tadına tat kattığını söyleyebiliriz. Bu yüzden çok kullanılır. Bu yüzden sevdiğimiz tatlılardan biridir. Sakızlı muhallebi gerek yapımı olsun gerek ise seçilen malzemeler olsun oldukça kolay bir yapılışa sahiptir. Pratik tariflerimizin arasına kolayca koyabiliriz. Genellikle de mutfaklarımızda kolayca bulduğumuz malzemelerden oluşuyor bu tatlı türümüz.

Sakızlı muhallebi malzemeler
  • 2 adet nohut tanesi kadar damla sakızı
  • 1 litre soğuk süt
  • 1 su bardağından bir parmak az olmak şartıyla şeker
  • 1 tepeleme çorba kaşığı kadar un
  • 1 tepeleme çorba kaşığı kadar pirinç unu
  • 1 çay kaşığı kadarda tereyağı
Sakızlı muhallebi nasıl yapılır?

Sakızı bir tutam şeker ile havana koyuyoruz ve bu iki malzemeyi toz haline gelene kadar dövün, bir kenarda diğer malzemeler hazırlanana kadar bekletin. Sakız dışında tüm malzemeleri kalın tabanlı, geniş bir tencere içinde çırpma teli ile iyice karıştırın. Ateşin üstüne koyun. Tahta kaşık ile devamlı karıştırarak orta veya kısık ateşte kaynatın bu olay ortasından göbek atana kadar diyebiliriz. Bu olay gerçekleştikten sonra ateş üzerinden alın. En son olarak damla sakızını ilave ediyoruz. Muhallebiyi sıcak tencerenin içinde çırpma teli ile 10 dakika veya mikser ile bu olayı 5 dakika çırpıyoruz. Bu olayda hava kabarcıkları girerek muhallebiyi kabartacak. Çırpma telini havaya kaldırdığınızda muhallebinin sakız gibi uzadığını göreceğiz. Yüksek kenarlı servis kabını su ile ısıtalım. Muhallebiyi servis kabına döküp en az olarak iki saat soğumaya bırakıyoruz. Sonra dilim dilim kesip sade olarak veya kaymaklı dondurma ile servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Sakızlı Muhallebi Yorumları

soru

Zerrin

29 Nisan 2024 Pazartesi

Muhallebi tatlısını çok severim. Dışarıda da evde de mümkün olduğunca yemeğe çalışırım, ayrıca sık sık yaparım da. Bu tatlıyı yine yapmak istedim ancak evde damla sakızı yok. Sade de yapmak istemiyorum. Acaba muhallebinin içine damla sakızı yerine başka bir şey de atılabilir mi?

Cevap yaz
cevap

Admin

29 Nisan 2024 Pazartesi

Merhaba Zerrin Hanım,

Damla sakızı yerine muhallebinize vanilya ekleyebilirsiniz. Vanilya, tatlıya hoş bir aroma katacaktır. Ayrıca, portakal veya limon kabuğu rendesi de güzel bir alternatif olabilir. Afiyet olsun!

Sevgiler,

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Mandalinalı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Mandalinalı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütsüz Su Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Su Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sakızlı Muhallebi Kalori?

Sakızlı Muhallebi Kalori?

Güncel

Tavuk Göğsü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri